Reklama

Reklama

Hawaizaada

  • Indie हवाईज़ादा
Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku 19. století potká jedné noci opilý Shivkar (Ayushmann Khurrana) tanečnici Sitaru (Pallavi Sharda), do které se rázem zamiluje, a zároveň i vynálezce Subbarayu (Mithun Chakraborty). Ten si všimne mladíkova talentu pro techniku, přijme ho do svého domu a zaměstná ho jako asistenta. Subbaraya totiž sní o tom, že se mu podaří sestrojit něco převratného - létající stroj. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

piglit 

všechny recenze uživatele

Pohádka se zpěvem a tanci o Hloupém Honzovi, který to všem nandal. Pěkné kulisy potvrzují, že dětská práce je v Indii levná a přitom velice kvalitní. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve filmu zazní, že jako první objevil nulu nějaký Ind a já myslím, že si to chtěli zopakovat. Nula je totiž přesně to, co jsem emočně z filmu cítila. Sice je nazdobený a kamera se snaží kouzlit, ale děj skáče v jakýchsi prapodivných skocích a střih je hrozně krkolomný. Dialogy často vyznívají jako bláboly. Už by taky Indové měli přestat z Angličanů dělat takové hloupé karikatury - jo, nacionalismus ze snímku skoro stříká. SHRNUTÍ: V opici se ti může stát ledacos. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Indie, konec 19.století. Poněkud výstřední a nezvladatelný mladík (Ayushmann Khurrana) se zamiluje do tanečnice (Pallavi Sharda). Jedné noci se mu shodou náhod dostane do rukou kniha plná zajímavých nákresů okřídlených strojů. Ukryl si ji u něj místní podivínský vynálezce (Mithun Chakraborty), který se snažil utéct před policií, která měla za to, že se snaží vyrobit bombu a použít ji v boji za nezávislost Indie. Poté se jejich cesty opět spojí a postupem času vynálezce objevuje v mladíkovi nejen sám sebe, ale i jeho velké nadání pro technická udělátka. Proto, když je mladík vyhozen za neposlušnost z rodného domu, tak se u muže usadí jako jeho asistent a začnou spolu pracovat na skutečně převratné věci - létajícím stroji. Což se samozřejmě Britům vůbec nelíbí. Mladík navíc vedle vynalézání ještě řeší svoji lásku a mnoho překážek, kterému mu osud do života přinesl... Inu, příběh sám nebyl úplně vydařený. Problém byl i v hlavním hrdinovi, který mi prostě nesedl svým chováním. Hlavně na začátku mi opravdu lezl na nervy, a to není moc dobré. Poté se sice uklidnil, ale deficit sympatií už nedohnal. P. Sharda je hezká žena, to asi musí uznat každý, ale postavu jen zahrála, žádné emoce u mě nevzbuzovala. To ovšem nikdo v tomto snímku. Nejlepší postavou tak byl zcela jasně starý vědátor. Britové vykresleni opět klasicky a jednostranně, což mě už přestává bavit. Dále mi už poměrně vydatně lezlo krkem to neustálé zdůrazňování svobodné Indie a opěvování všeho indického. Proti vlasteneckému postoji vůbec nic nemám, ba naopak. V indických filmech se vlastenectví a hrdost objevuje (narozdíl od naší země, kde je vše bráno jako ultraneonacifašismus) poměrně často a líbí se mi, když má někdo rád svoji zem, ale tady to bylo dost mimo mísu a zbytečné. Jednou zmínit, proč ne, ale oni to tam cpali až moc uměle. Písní bylo dost, žel bez titulků, ale průměrných, takže to až tolik nevadilo. Co mě však nutilo občas přemýšlet o lepším hodnocení byl jednoznačně vizuál, místy až pohádkový a všechna ta možná hejblata, šoupadla a propracované detaily. Uznávám, že toto se tvůrcům vskutku povedlo. Velmi příjemné a bavilo to mou představivost. Přemýšlel jsem, jaká stránka a jaké plusy a minusy nakonec převáží a zohlední se ve výsledném hodnocení. Nakonec musím přeci jen ubrat na tři silné hvězdy. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Dúfala som v niečo na štýl Jakubiskových filmov, veľmi mi ich ukážka pripomenula. Žiaľ film pomerne dlhý na to aký má obsah, ten obsah by vydal tak na 45 minút. Ak to myl byť životopisný film, na to skončil veľmi podivne, toto je koniec tak na rozprávku, a žili šťastne ak nepomreli.... opäť nepreloženými piesňami v titulkoch zostáva divákovi dosť veľká časť deja utajená, nevie o čom hrdinovia snívajú, čo si želajú, o ich citoch.... takže sa len môže domýšľať.... Neviem koľko mal mať chlapec na začiatku filmu rokov, ale tie počty mi nejako nevychádzali, 8 rokov bol v tretej triede, to by mohol mať tak cca 18 rokov a behal v krátkych nohaviciach, správal sa ako dieťa, ktoré vyzeralo tak na 30 rokov aj keď mal mať 18 rokov cca a zamiloval sa do "devy" ktorá mohla byť pokojne jeho mamou, neviem, nejako to nedotiahli. Celkový vzhľad filmu sa mi páčil, také tajomné prostredie, pochmúrne so zvláštnym farebným nádychom, len škoda, že dejovo to absolútne nezaujalo... ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama