Reklama

Reklama

Kanec kastrát

(festivalový název)
  • Lotyšsko Kastrats Kuilis (více)
Krátkometrážní / Drama
Lotyšsko, 2014, 23 min

Obsahy(1)

Valter je osamělý a má tajemství. To mu tak trochu brání zapadnout do místní komunity. Tak alespoň chová prasata a zpívá v kostelním sboru. Co se ale stane, když se pokusí sblížit s dívkou Aijou? Ne, klasickou lovestory opravdu nečekejte. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (4)

cajda 

všechny recenze uživatele

Film o zpívajícím eunuchovi a prasečích varlatech. To by byla (anti)reklama. Pokud máte pocit, že všechny národy světa jsou tak či onak zvrácené nebo podivné, Lotyši vyhráli tímto snímkem první cenu. Rezignuju na smysluplné hodnocení a jdu do kostela. ()

touchmud 

všechny recenze uživatele

Odvážný námět a povedené audiovizuální provedení, které však trochu shazuje záměrně šokující pointa. ()

Reklama

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Tradiční zápletka, netradiční rozuzlení. Krásný zpěv doprovází neuvěřitelně zvrácený vidlácký příběh o zamilovaném eunuchovi. I přes skvělý scénář a slušnou režii by mě více potěšilo, kdyby film býval více pracoval s náznaky a nemusel nutně zobrazovat úplně všechno. 6/10 [KVIFF 2015] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Opět jeden výukový materiál. Minimálně krásné propojení biblického tématu panny Marie skrze příběh, představy, hudbu. Hodně beznaděje, hodně naděje, hodně lásky a hodně nenávisti. Velmi krutý a uvěřitelný realismus se snovými metaforami vzájemně něžně i drsně propleten. Zcela upřímně nemám filmu skoro nic co vytknout a docela dlouho jsem neviděl tak povedený festivalový kraťas. Jednoznačně 10/10. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama