Reklama

Reklama

Nahrávka

(festivalový název)
  • Nizozemsko A Single Life (více)

Obsahy(1)

Potom, co mladá žena obdrží tajemnou zásilku, se jí její bezstarostný život vymkne z rukou. V balíčku je totiž vinylová deska s jednou, zato zcela zásadní nahrávkou. Každá z drážek singlu představuje určité časové období jejího života a ona mezi nimi může svobodně přeskakovat. S určitým rizikem... (Anifilm)

Recenze (10)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Dvouminutová jednohubka, do které se vešlo i nějaké poselství. Osobně se z podobných témat (život protékající mezi prsty) cítím melancholicky, dokážou mě potěšit i rozesmutnit zároveň. V tomto krátkém filmu se téma rozvine díky gramofonové desce, pomocí které může hlavní postava přeskakovat tam i zpět v čase. Vypadá to jako zábava, dokud nezjistí, že pár skoků vpřed nenávratně znepřístupnilo cestu zpátky. Beru si z filmu tolik, že by člověk neměl chtít uspíšit budoucnost a nevrace se zbytečně do minulosti. Kolikrát jsme se jako děti těšili na to, až budeme dospělí, a budeme moct úplně všechno (třeba platit daně, že). Chtěl bych tu cestu urychlit, kdybych tehdy věděl, co všechno mě čeká? Nebo bych si užil bezstarostný život o to víc? A kolikrát si člověk zasněně vyvolává minulost, a zapomíná na přítomnost? Ano, tohle téma se v krátkých filmech opakuje, takže to není moc objevné. Animace není bůhvíjaká — jednoduchý vizuální styl, který mi přijde hezký u ručně kreslené grafiky, mě u CGI filmu nenadchl. Celkově tedy film z kategorie „meh“.  [Oscary 2014] ()

TheStitch630 

všechny recenze uživatele

Představte si, že byste měli příležitost přeskočit do různých částí svého života. Zní to zajímavě, že? Ale co kdyby váš život trval jen tolik, co jedna píseň? Tento holandský krátkometrážní film z roku 2014 dokáže vyprávět hluboký příběh během pouhých dvou minut. Snímek nominovaný na Oscara v kategorii Nejlepší krátkometrážní animovaný film okamžitě zaujme diváka svým jedinečným a originálním animačním stylem od studia Job, Joris & Marieke. Naše životy jsou plné hořko-sladkých okamžiků, což je hlavním tématem tohoto příběhu. Tvůrci se nesoustřeďují na sentimentálnost; naopak používají humorný přístup k pomíjivosti života a skutečnosti, že nikdo tu není navždy. Mistrovsky využívají každou vteřinu filmu, a já žádné z nich nelituji. 5/5* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je gud, dobrej nápad, tři minuty a 3D animace, která sice není řemeslně na výši, ale výtvarné řešení tuhle nevýhodu smazává, naštěstí. A víc říct netřeba, jdu si pustit nějakej vinyl. ()

Galerie (2)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama