Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

tron 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekná, ale inak po všetkých stránkach prázdna, nesympatická, protivná a otravná titulná (anti?)hrdinka verzus ochranca obetí kyberšikany, ktorý je však na tom po psychickej stránke podobne, ako ľubovoľný masový vrah, takže sympatie nie sú ani na tejto strane. Do toho „náročná“ výprava až o jednej miestnosti, čo by samozrejme nevadilo, ale celkovo ma tento film proste nenadchol, nezaujal. Páčil sa mi realisticky otvorený koniec, ale ku koncu už ma to vyložene nebavilo a začalo to byť poriadne WTF (kto normálny uprednostní samovraždu pred fotkami na nete? Určite takí ľudia sú, ale aj tak je to WTF.). Paradoxne, film má len 62 minút, čo je úžasne málo, napriek tomu dokáže nudiť, takže dole klobúk. Iné internetové/FB/četové trilery ma bavili viac (napr. The Den alebo Odobrať z priateľov). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Každá legrace na úkor druhého něco stojí. Obzvlášť, když se to provádí na internetu. I tady platí známé rčení: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.Téma tohoto moralizačního snímku: Kyberšikana. Snímek by se dal svým způsobem označit jako one girl show. Maisie Williams v roli pubertální Casey, která se na internetu stane obětí někoho neznámého, na sebe vzala nelehký úkol, ale zvládla to. Příběh svým přirozeným vývojem postupně ukazuje, že to zas tak jednoduché není, jak by se zpočátku na první pohled mohlo zdát. O Maisie se dozvíme věci, které šokují i jí samotnou. Komorní příběh odehrávající se v pokoji mladé teenagerky před notebookem vytvářející dramatizaci převážně v konverzaci a v atmosféře emocí a traumatu. Tomu dopomáhá doprovodná poetická hudba přesně trefují se do dané situace vysoce zdůrazňující význam každé scény. Stalker vs. oběť. Příběh zvýrazňuje naprosto reálné situace, které se bohužel v internetovém světě dějí dnes a denně. Sami to vidíme na nejznámější sociální síti Facebooku a ruku na srdce, nikdo se nad tím ani nepozastavíme. Tohle je film, který by měla povinně vidět převážně mládež. Hlavní myšlenka? Nikdy nikdo nevíme, čím si v životě prošel či zrovna prochází ten, z koho si na internetu nejen děláme legraci, ale doslova a do písmene společensky ponižujeme. Může to mít naprosto katastrofální dopad. Snímek je v jednoduché formě cílený na jednu z mnoha závažných problematik dnešního světa. A svojí výpovědní varovnou hodnotu má na 100%. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

První a poslední část filmu byly docela v pohodě, nápad dobrý, herečka dostatečně přesvědčivá. Bohužel prostředek (ve kterém jde o sebevraždu nějaký zpěvačky) byl hrozně didaktickej - nevěřím, že by se to takhle mohlo stát a tím se celý film pro mně dostal do průměru. Oceňuju stopáž. Na takovej námět hodinka úplně stačí. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Paráda. Celý film sa odohráva v jednej miestnosti, celý dej je vlastne dialóg medzi hlavnou postavou a hlasom z počítača a hlavná myšlienka by sa mohla zdať ako to otrepané a nanútené "toto nerob!" Napriek tomu ani na okamih snímok nestratil moju pozornosť a nemala som pocit, že by kázal či moralizoval. Casey nebola jednotvárna hrdinka ani záporáčka, ale ukázala mnohorozmernosť, vďaka ktorej sa s ňou divák dokázal identifikovať, a preto sa možno zamyslel aj nad svojím vlastným správaním na internete. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Maisie byla výborná, přes hoďku a sama s hlasem, klobouk dolů. Tendenční podtón mě trochu rušil, ale svojí sílu Cyberbully má a já se nenudila ani moment. V sedmnácti je človíček ještě v mnoha směrech naivní, takže jsem se ani moc nedivila, že to neřešila tak, jak by to v reálu bylo jasné. Ono i dospělým to dá někdy pěknou fušku...... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)
  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)

Reklama

Reklama