Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (250)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Plakátová prezentaze fašizmu a nacizmu, snaha vzbudit emoce k postavám, které známe sotva minutu a angažovanost ke vztahu, který známe sotva dvě. Všudypřítomný hnědý filtr a k tomu jeden z mých nejméně oblíbených žánrů - alternativní realita. Ne zrovna ideální rozjezd. Jestli si mě seriál něčím získal, pak velmi brzkým příslibem zajímavého sci-fi, které se začne naplňovat koncem první série a mou slabostí pro špionážní drama, které se naplňuje až do samého konce. Díky premise navíc nabízí snad jediný legálně možný vhled do nitra nacistické rodiny. Hajluje se neustále, cigareta pálí jedna od druhé a pro tabuizovaná slovíčka a myšlenky nechodí daleko. 'Alternativní' tedy funguje jako svého druhu alibi pro nepříjemné srovnávání s 'realitou'. Na své si přijdou příznivci motýlího efektu a samotný konec otevírá dveře symbolickým významům a přesahům, které do seriálu prosakují od samého počátku. Poměrně velké překvapení a palec nahoru pro producenta, co to odklep. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka na alternativní minulost, ve které náckové vyhráli a společně se svými spojenci japončíky ovládli svět. Je více než jisté, že tenhle pilot se dočká plné série (na což se nesmírně těším), takže se dozajista dočkáme temnějších důsledků vítězné ideologie – a doufám, že se scénáristé nebudou držet při zemi (když se nejedná o komerční televizi) a ukážou všem těm idiotům s Buddhistickou svastikou, kteří se nacházejí v současné době všude po USA (a množí se s farmářským dobytkem) – a vlastně i po Evropě, jak by se asi měli, kdyby se jejich zbožňovaný židovský rakušan, co nedočetl Nietzscheho až do konce, dostal až za Atlantik. Avšak lidi mají tu neblahou tendenci se z minulosti nepoučit... tak mi nezbude nic jiného, než si užívat hereckého působení mých oblíbenců Alexi Davalos a Rufuse Sewella. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na papíře neskutečně poutavé a nadšení mi vydrželo tak 4 díly první série, kdy to vypadalo, že příběh bude parádně gradovat do nějakého výbušného finále. Bohužel mi přišlo, že se vše v půlce přepne na neutrál a popravdě jsem stěží dojel první sérii. Na další se nechystám a dost mě to mrzí, protože jsem čekal, že mě seriál chytne dám si s chutí všech 40 dílů. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

První tři řady jsem vyloženě protrpěl - myslím, že hlavně z důvodů špatného scénáře. Znovu a znovu sledovat nepravděpodobné situace, do kterých jsou hrdinové vrháni, aby se děj hýbal kupředu a poslouchat trapně nabubřelé dialogy plné patosu, to bylo fakt utrpení. Přitom je tam spousta zajímavých, pěkně zahraných postav (dokud teda nezačnou mluvit - Smith, Juliana, Kido, ministr obchodu, Childan...). Moct je tak sledovat v něčem, kde se nebudou většinu času scénáristovou vinou chovat a mluvit jako úplní idioti! Tyto fajn postavy byly asi hlavní důvod, proč jsem u toho vydržel a nakonec se to během čtvrté řady vyplatilo. Celý ten pracně budovaný svět začal dávat smysl a během posledních epizod jsem si vyloženě říkal, že je škoda, že to právě končí, když se to zrovna tak pěkně rozjelo. Úplně poslední epizoda působí, že byla utnuta předčasně - možná bezradností, jak to celé vlastně uzavřít. Asi už se na to nikdy znova nekouknu, leda bych zapomněl, jak těžký bylo vydržet první 3 série - ale díky té čtvrté vlastně nelituju... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez. Takhle dobré jsem to snad ani nečekal. Opravdu zajímavý nápad podle knihy Philipa Kindred Dicka. Tento seriál produkuje Ridley Scott a vysílá ho Amazon TV. Odehrává se v roce 1962 a ukazuje nám alternativní historii. Asi tak nějak by to vypadlo, kdyby Němci společně s Japonci vyhráli 2. světovou válku. Amerika je rozdělená na německou a japonskou část. Mezi nimi se nachází Neutrální zóna. Lidé s touto situací samozřejmě nejsou spokojení, a tak vzniká odboj. Někdo produkuje filmy, ve kterých spojenci ukázáni jako vítězové války. Celý příběh se točí kolem Juliany, jejího přítele Franka a nacistického agenta Joea. Osud je svede dohromady a honba za zmíněnými filmy může začít. Chce je totiž získat opravdu každý. Plus Válka mezi Japonskem a Německem je na spadnutí. Končí to trochu otevřeně. 2. série přináší mnoho nečekaných zvratů. Spoiler: V Říši se dějí personální změny a začíná přituhovat. Všechny postavy se o dost posunou oproti 1. sérii. Finále je neskutečně napjaté. Blíží se další světová válka a je jen na našich hrdinech, aby jí zabránili. Je tu 3. série a s ní další snahy odboje. Jejich úsilí sílí stejně jako to Nacistů. Dozvíme se pár nových věcí o cestování mezi světy. A pár postav nás opustí. 4. poslední série skončila. Některé linky se uzavřely, jiné ne, Další postavy nás opustily. Možná tomu k dokonalosti chybělo ještě pár dílů, ale i tak je to super :) "Tohle je začátek roku nula." ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)
  • V alternatívnej realite, v ktorej sa odohráva dej seriálu, prebiehala druhá svetová vojna v rokoch 1939 – 1947. (Avathar)
  • Philip Kindred Dick, autor předlohy "Muž z vysokého zámku", obdržel za své dílo v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award. (Tomihiro)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama