Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alternativní historie podle PK Dicka? Možná. Z knihy si autoři seriálu berou několik postav a především svět, který není v knize nijak výrazně rozpracován. Velkou výhodu má Man in the High Castle v obsazení, které je v podstatě na všech důležitých postavách perfektní (vyniká především Rufus Sewel). První dvě sezony jsou pro mě velice zajímavé a bavili mě. Směr postav byl smysluplný, svět rozpracovaný, viděli jsme i jiná zákoutí než San Francisco a New York. Bohužel ve třetí sezoně přichází zlom, kdy seriál začíná příliš pracovat s paralelními světy a přechází na scifi složku víc, než by se mi zdálo. Osobně vnímám třetí sezonu jako zatím nejhorší, přestože v ní viditelně byl kladen důraz na rozmáchlost a budování pole pro další sezonu. A to je možná to, seriál pro mě ztratil kouzlo, které měl, díky vývoji, který se tvůrcům líbí. Dramaticky je totiž vše perfektní, herci výborní, bohužel příběh u některých postav ztrácí smysl a je jen prázdnou formou naděje (Juliana, Frank, Ed, Bob), u jiných zase až příliš krade seriál pro sebe (Smith s manželkou nemají konkurenci, za nimi dvojice Tagomi a Kido). Navíc je třetí sezona výrazně nevyvážená (první díly vůči prostředním, odstřihnutí Hoovera,...). Bohužel i cliffhangery se seriálu příliš nedaří a uvidíme, zda 4 sezona ukáže, že směr mají tvůrci dobře rozmyšlený nebo jen chtěli jít jiným směrem, než by divák čekal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na papíře neskutečně poutavé a nadšení mi vydrželo tak 4 díly první série, kdy to vypadalo, že příběh bude parádně gradovat do nějakého výbušného finále. Bohužel mi přišlo, že se vše v půlce přepne na neutrál a popravdě jsem stěží dojel první sérii. Na další se nechystám a dost mě to mrzí, protože jsem čekal, že mě seriál chytne dám si s chutí všech 40 dílů. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1962, křehké příměří mezi Tisíciletou nacistickou říší a Imperiálním Japonskem se začíná hroutit. Námět je parádní, o tom žádná. Z knihy Philipa K. Dicka si seriál zase tolik nevzal, ale i to málo by mělo stačit na zajímavý děj a pohodové dvě série. Bohužel scenáristům to nevydrželo ani na jednu. Příběh se táhne, většinu času přešlapuje na místě a přes množství postav je málokdo opravdu zajímavý. U sledování mě držela jen impozantní výprava s perfektní dobovou atmosférou a pochopitelně chytlavě vymyšlený svět paralelní minulosti. Druhá série dojem trochu vylepšila, ovšem základního neduhu se Muž z vysokého zámku nezbavil. Scénář je pořád zdaleka největší, respektive téměř jediná slabina. Zmíním ještě geniální znělku. Díky magii s hlasem a přízvukem se zdá že jde o němčinu, případně o anglický text oslavující Říši, ovšem skutečnost je úplně (tedy alespoň trochu) jiná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na úvod je to celkem silná káva, pobrat všechny informace a postavy, stejně jako především vztahy mezi jednotlivými frakcemi - nicméně jakmile se tím prohlodáte, vyplivne vám na konci pilot dvě celkem sympatické postavy a jednoho záporáckého hajzla, tudíž se celá rovnice rychle pokrátí a dál už se s tím bude počítat mnohem líp. Teda alespoň doufám, protože atmosférou a kulisami je to náramně originální podívaná, tak snad i ten příběh bude stát za to. Pilot 70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* ~~~ Nápad dobrý, jeho rozpracování ale nanicovaté. Klasicky seriálově se tu protahuje děj a vycpává vatou ve formě zbytečných postav a jejich osudů, přičemž většina toho zajímavého je upozaděna a ignoruje se. Klasický závěr série otevírající více otázek než odpovědí, nesmyslné chování některých postav a asi tak o šedesát let starší alternativní verze Hira z Heroes. Popravdě moc nevím, jestli se případného pokračování budu jako divák účastnit. Viděl jsem, zkonzumoval jsem, ale že bych to zgustnul s chutí, to zas ne. A rozhodně tomu nepřidávala sice vizuálně zajímavá, ale neskutečně ukníkaná nevýrazná mdlá znělka u každého dílu. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (23)

  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)
  • V této sérii se začala ve velkém objevovat sovětská/ruská vojenská technika. Japonci požívají Gazíky (v jednom detailu v epizodě Sabra, 2018 je dokonce vidět na zeleno natřené logo výrobce). (grovik.net)
  • V epizodě vidíme sovětský tank T-72, vydávaný za německý. (grovik.net)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama