Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francouzská road movie Western je komediálním dramatem režiséra a scénáristy Manuela Poiriera, který vypráví lakonický, ale srdečný příběh půvabného španělského prodejce bot Paca (Sergi López) a ruského smolařského stopaře Nina (Sacha Bourdo) a jejich neobyčejného přátelství. Setkají se na cestě po francouzském venkově, když Paco zastaví své auto a nechá do něj nastoupit skromně vypadajícího Nina, stopujícího na kraji cesty. Jejich vztah se však musí podrobit těžkému začátku, protože Nino rozpoutá řetězec událostí, na základě nichž Paco přichází o své auto i o svou práci. Osamoceného Paca se však ujme místní majitelka obchodu s dárečky a suvenýry Marinette (Élisabeth Vitali). Postupně se do sebe zamilují, avšak jejich cesty se musí rozdělit. V městě však Paco potkává starého známého Nina a bez peněz a bez cíle se vydají na třítýdenní společnou cestu stopem. To se nakonec ukáže jako začátek krásného přátelství, protože najdou společné životní trápení, lásky a pocit, jaké to je být outsiderem. Tato bujará a dojemná komedie získala Velkou cenu poroty na filmovém festivalu v Cannes 1997. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Spontánní herectví zaujme už z počátku, ale časem se okouká, stejně jako ty anabáze končící u prostřeného stolu nebo s děvou v posteli. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na takovou dvouhvězdičkovou neučesanou komedii a dvouhodinová stopáž budila docela hrůzu. Jenže s každou přibývající minutou jsem zjišťoval, že je mně ve společnosti Paca a Nina hrozně příjemně a že mě to jejich putování po Bretani začíná těžce přirůstat k srdci. Všechny ty jejich příhody vypadaly tak strašně obyčejně a přitom byli někdy až absurdní, jenže v jejich podání v tom byla taková čistá upřimnost. Jak tam chlapi obcházeli všechny ženský ve městě s dotazníkem na "chlapa snů" , aby zjistli, která ženská se nejvíc hodí pro Nina a pak zase ťapali Breťanskou krajinou dál. Bylo to fakt jak v životě, chvíli byli nahoře, chvíli dole, ale nikdy z nich nešla nějaká zloba, nesnášlenlivost (epizoda s černochem francouzského původu bezchybná ). Líbilo se mě jak spolu uměli prožít radost i bolest, jak se nezištně snažili pomoct "synovi" u otce a pak zase šli dál. To jak dokázali přijmat neuspěch mě fakt dostalo. Nemůžu se dočkat dalších repríz, protože v tomhle příběhu vidím to krásný co v sobě člověk dokáže mít a to bylo uplný wellnes na moje srdce. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama