Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (746)

Dever 

všechny recenze uživatele

Singer opäť nesklamal a natočil aj úchvatnú dvojku. Nemám čo by som dodal........... Soundtrack John Ottman: 1. Suite From X2 ,2. Storm's Perfect Storm ,3. Finding Faith ,4. Sneaky Mystique ,5. Cerebro ,6. Mansion Attack ,7. Rogue Earns Her Wings ,8. It's Time ,9. Magneto's Old Tricks ,10. I'm In ,11. If You Really Knew ,12. Playing With Fire ,13. Death Strikes Deathstryke ,14. Getting Out Alive ,15. Goodbye ,16. We're Here To Stay , ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Have you ever tried.., not being a mutant?“ Ta paralela s režisérovou sexuální orientací a postavením jakýchkoliv menšin na okraj společnosti je na první pohled zřejmá. Z toho obřího rozpočtu jde vidět na plátně každičký dolar, psychologie a jednání postav je do detailu propracována, ale já se díky i určité odtažitosti prostě nebavil, tak jak bych se u filmů podobného ražení bavit měl. Upocenou čtvrtou hvězdu dávám jen proto, aby mi Magneto nesnížil obsah železa v krvi a zdejším nadšeným výkřikům o nejlepším filmovém zpracování komiksu všech dob doporučuji jít se podívat do schránky, jestli tam na ně nečeká třeba karta žolíka.. Zajímalo by mě, jakým způsobem si profesor estetiky Logan tuží ten účes? Heineken nebo jedno ranní mocné ulíznutí tapíra čabrakového..? ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nightcrawler nám tehdy v kině se svojí teleportační ekvilibristikou zotvíral huby, na druhé straně ale snímek vybalil svoji nejlepší akční scénu hned v úvodu. Wolverine má sice své drápy nabroušeny excelentně (napínavý adamantiový souboj s Deathstrike, boj v x-menovském domě) a Magneto umí uniknout z vězení ještě elegantněji než ten kluk Copperfieldů, avšak způsob, jakým Noční děs absolvoval prohlídku Bílého domu, mě prostě dostal nejvíc. Natočeno je to opět čertovsky dobře, mutanty se to všude kolem jen hemží a odkrývání Rosomákovy minulosti na pozadí bojů x-faktoráků s lidmi působí chvílemi více než uhrančivě. Herci znovu výborní. Jenom ten závěr mi nějak nesednul. 90% 110 miliónů dolarů(rozpočet)/407,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/93 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer to zase výborně zvládnul, ale nemyslim si že by to bylo lepší než první díl, podle mě jsou na stejný úuovni. Tady je sice víc akce, která je zase úžasná a jsou tady daleko víc promakanější schopnosti mutantů z prvního dílu, zejména Femke Janssen a Ian McKellen ukážou mnohem víc ze svých schopností než v prvním díle, takže je to i lepší triková podívaná (už jenom kvůli těm trikům to stojí za zkouknutí) a hlavně je tam taky pár nových mutantů, za zmínku stojí hlavně Kurt wagner, ta jeho akce na začátku je fakt úžasnů, podle mě ve filmu už lepší nebyla a do ní ještě hrála super muzika, ale ta si udržovala vysokou kvalitu po celou dobu filmu, ale zase na druhou stranu se tady už vytratila originality a ani příběh neni zas tak skvělej, dá se bez problémů skouknout a nemá výrazný hluchý místa ani neni zbytečně prodlužovanej, ale přece jenom něco takovýho bylo už viděný v jedničce. Jinak si ale nemůžu stěžovat a stejně jako jedničce musim dát 5* ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Poviem Vám že ten úvod v bielom dome je celý jedna z najlepších bojových scén, aké som mal možnosť v živote na filmovom plátne vidieť. Spadnutá sánka, doslova ! Ale teraz k filmu. Oproti jednotke nám rapídne pribudlo postáv a celé budovanie deja dáva jasne najavo, že týmto dielom to nekončí a tentokrát hlavný záporák pôsobí kapku zabudnuto. Trošku zamrzí už menej využitého potenciálu jednotlivých mutantov a celková väčšia uťahanosť (stále musím porovnávať s jednotkou). A aj keď by sa s predchádzajúcich riadkov mohlo zdať, že to celé neklape, opak je pravdou. Celé o šlape ako hodinky a toto sú zanedbateľné chyičky krásy, ktoré nemôžu spôsobiť, že by som strhol čoby len jednu hviezdičku. Vizuálne špičkové, výborne zahrané. Jednotke určite hanbu nerobí, ba naopak. Singer sa opäť vytiahol a ešte som od neho nevidel zlý film a ja sa celkom teším, lebo tu vzniká tu unikátna comixová séria. Spiderman a Batman traste sa ! ()

Galerie (204)

Zajímavosti (73)

  • Na konci filmu, když je prezident (Cotter Smith) ve své pracovně, má zelenou složku. Potom se kamera otočí... a v následujícím záběru zpět na prezidenta je složka modrá. O chvíli později je před ním na stole jen hromádka papírů, kterou záhy znovu vystřídá složka, papíry jsou ale pryč. (Čiban)

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama