Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 2

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

novoten 

všechny recenze uživatele

Roztříštěná hra dvou, ve které se směje třetí, v tomto případě Maria Kraakman jako Francisca. Zatímco Schneider je nevýrazný protiva a Bax protiva charizmatický, právě dceři druhého jmenovaného beze zbytku věřím, že vyrůstat v téhle rodině musela být noční můra. Žánrová nezařaditelnost ale cestu k postavám tak jako tak komplikuje, protože ve chvíli, kdy začínám být napjatý, přijde nepochopitelná černohumorná vsuvka, zatímco ve chvíli, kdy bych se mohl začít cítit v odlehčené části pohodlně, dostanou přednost monology o celoživotních psychických problémech. Je to škoda, protože jinakosti není nikdy dost, ale tady je s čestnou výjimkou finální (a díky tomu i pro celý film spásné) scéně zbytečně samoúčelná. 50% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Film kterému neskutečně prospívá "chladná" režie, ve stylu že tu je minimum hudby a typických komediálních trop. Díky tomu si divák může užít sice suše podanou, ale díky tomu neskutečně vtipný a absurdní příběh o dvou zabijácích postavených proti sobě. No a více asi ani nebudu říkat, jen to že film ve mě vyvolal několik hlasitých smíchů a celou dobu jsem jedné z postav fandil a užíval si gradující napětí a absurdní humor. Jo, není to film pro všechny, ale pokud vás baví suchý absurdní humor, tohle je film pro vás! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli,kdy se ve filmu začalo něco dít,začal mě i bavit.Zajímavá zápletka se zajímavým rozuzlením,ale intro je nekonečně dlouhé.První polovina filmu byla neuvěřitelně rozvleklá a připomínala mi válečné snímky z vietnamské války(bahno,rákosí,bahno,rákosí,bahno,rákosí...),ale absentovala válka,takže šlo vlastně jen o dlouhé záběry na holandská blata.Nejsem nějaký zuřivý zastánce akčních filmů,snesu i klidnější snímky,ale přece jen by se mělo dít něco víc,než je vlnění rákosí.Všechny 3 hvězdičky jsou za druhou polovinu filmu,mohly být čtyři,ale to nešťastné rákosí... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo s koho! Tak trochu absurdní černá komedie a tak trochu drama ze života několika postav, z nichž se některé vydají na onen svět. Jeden dům, pustina, nekonečné pole rákosu, jehož neklidné vlnění připomene temný snímek Onibaba (1964) či zrádné lány kukuřice, a smrt, co si brousí kosu a trpělivě čeká na moment, kdy se rozmáchne. Původně jsem chtěl dát 4*, jelikož konec jsem si představoval jinak. Jenže film jsem si užil a asi je dobře, že též absurdně skončil. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na začiatku máme nájomného vraha Baxa a jeho cieľ, spisovateľa Schneidera. Sledujeme ako sa akcia pomaly rozbieha, keď v tom zrazu jedna chyba a začne nás to zaujímať. Potom sa to celé skomplikuje a ešte s väčším záujmom sledujeme, čo všetko pre nás Alex pripravil. A ten tradične nesklamal. Apropo, Schneiderova rodinka vskutku vydarená (od dcéry po dedka). ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama