Reklama

Reklama

Malcolm se opatrně protlouká životem v drsné losangeleské čtvrti, přičemž posílá přihlášky na univerzity a absolvuje přijímací pohovory. Nečekané pozvání na oslavu drogového dealera ho vrhne do podivného dobrodružství, které mu změní život.

Malcolm je geniální podivín, který je posedlý hip-hopovou kulturou devadesátých let minulého století. Společně se svými dvěma nejlepšími přáteli hrají v punkové kapele a pro svůj zpátečnický styl se na střední škole stávají terčem posměchu. Když Malcolmovi někdo v undergroundovém tanečním klubu schová do batohu zakázané látky, jeho život se zkomplikuje. Malcolm se ze všech sil snaží dosáhnout svých snů - dostat se na Harvard, sblížit se se svou vysněnou dívkou Nakiou a nechat si proplatit své jmění v bitcoinech. Snímek Matroš od producenta Foresta Whitakera, okořeněný vynikajícím výběrem retro hitů ve stylu funky, je svěžím, vtipným a energickým dílem, které si získalo nadšené ohlasy publika na filmových festivalech v Sundance a Cannes. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (102)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který je velmi příjemným překvapením, a to hned v několika ohledech. V první řadě jsou to mladí herci, kteří ukazují, že jsou neskutečně schopní a že sami v pohodě táhnou celí film. Druhým jsou postavičky, které se zde objevují, a následně i scénář, který má něco z "Pulp Fiction", ale přitom je to jiné, moderní, pro mladé. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Producent Forest Whitaker dal dohromady velice příjemnou a povedenou krimikomedii zasazenou mezi losangelské gangy, která jednak pracuje a jednak efektivně bortí ghetto stereotypy a nahlíží na černošskou kulturu skrze ústředního geeka, který si libuje v devadesátkovém hip-hopu. Inteligentní a moderně pojatý příběh o současných teenagerech, kteří se s nadhledem potýkají s nepříznivými podmínkami amerického předměstí plného drog, zbraní a šikany. Super obsazení a ten soundtrack. TEN SOUNDTRACK! ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Běloši ze střední Evropy nejsou cílovka tohoto filmu a závěrečný pokus o poselství mě lehce minul (ano, zeptali by se tě, protože tu otázku kladou všem), nic to ale nemění na tom, že hlavní herecká trojice je skvělá a několik songů už jsem si přidala do playlistu, i když mě jinak hip-hop míjí velkým obloukem. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(48/2016) / Nenápadný film produkovaný plejádov známych mien. Bolo zrejmé, že film sa snaží nenásilne odovzdať akú takú message. Na to ale treba viac ako jednu! odvážnejšiu scénu. Problém je aj nejasné manévrovanie medzi komédiou a drámou, čo iba prispieva k tomu, že sa človek nedokáže s postavami ani filmom stotožniť. (6/10) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"...the fuck you even talkin' bout, nigger? You hungry?" Devadesátkové (and I love 90's) nejen retro stylizací hlavní trojky, ale i feelingem, co se často u filmů nevidí. Nenuceně zábavné, svébytné, osobité, tak nějak to plyne samo, necítí to potřebu držet se zajetých narativních kolejí, ale současně to na vás nehraje žádný divadlo se snahou o něco novýho. Musím to respektovat. Definitivně největší a nejnečekanější překvapení roku '15, co téměř absolutně proletělo, mimo radar. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Dope se stal prvním filmem, který akceptoval platbu bitcoiny za vstupenky do více jak 900 kin v USA skrz portál MovieTickets.com. (preclajsz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Flash si shání kámošku

Flash si shání kámošku

11.07.2016

Březnová řežba Batman vs. Superman naplno rozjela filmový vesmír od DC Comics. Jeho stěžejní hráči se sejdou už v listopadu 2017 v týmovce Justice League, mimo ní ale dostaneme i kupu sólovek.… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama