Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 2
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (134)

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 14 letech se nám vracejí staří známí a s nimi Akta X.Těšil jsem se a bál zároveň ,protože navázat po tolika letech na takovou legendu není vůbec jednoduché.Chris Carter a jeho tým se toho ale zhostili se ctí a za sebe můžu říct ,že jsem byl spokojen.I když pár připomínek mám.Tak předně Gillian Anderson a David Duchovny nám trochu zestárli ,ale pořád jsou to oni s nezaměnitelným čichem pro tajemno a osobitým humorem.Samozřejmě bez nich by to nešlo a vše na nich stojí a padá ,což tvůrci pochopitelně ví a i když se snaží zapojit agenty nové ( co kdybychom mohli pokračovat ) ,Ti staří jsou divákovi stále na očích.Scénář jednotlivých dílů přebíhá od klasické konspirace a mimozemského dramatu ,až po mírnou parodidi sama sebe ,na čemž je vidět ,že tvůrci neztráci smysl pro humor a stále je to baví.Na můj vkus možná trochu víc odkrývají a tím trochu mizí ono tajemno a záhadno ,to je ale dáno dobou ,která pokročila a ono "diváku přemýšlej sám" trochu vymizelo a vše se radši servíruje naplno a hned.Naštěstí s tím tvůrci šetřili ,takže výsledek je velmi slušný a uspokojivý.Myslím ,že pro fanouušky původního seriálu je to povinnost a budou spokojeni a Ti noví uvidí klasiku v novém kabátě ,které většina přijde na chuť a hlavně zapátrají a pustí si epizody původní.Jinak vše ostatní je precizně zvládnuté ,včetně hudby a vizuálních efektů ,pro televizi plně dostačujících.Po chvíli přemýšlení a pozorování záhadných světel nad domem ,dávám 80% a říkám si ,jak nám muže s cigaretou ty cigarety nějak vysušily. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže návrat Aktov X prebehol vo veľkom štýle a sexi Scullyová dozrela ako víno do krásy tak aj do chuti. Herci síce zostarli - aj keď v tomto prípade skôr dozreli, no to neubralo ani na šťave a dokonca ani na zaujímavosti celého seriálu a už prvá epizóda dokazuje, že pôjde o veľmi kvalitnú minisériu. Celkovo je ale škoda, že celá séria sa skladá len zo 7 epizód (prípadov) a z toho majú na príbeh vplyv asi len prvá a posledná epizóda, nakoľko len tieto dve epizódky rozvýjajú hlavnú myšlienku o pravde niekde vonku a celkovo ten vládny komplot, ktorý tvorcovia celé roky taja. Ostatné prípady či už vtipné, depresívne alebo tajuplné nemajú na príbeh ale na zaujímavosti im to neubralo. Finálna epizóda je neskutočne zaujímavá a má pár perfektných momentov - to ten cliffhangerovský koniec, z ktorého mi padla sánka až do samotného ufónieho pekla bol teda pekný flus do tváre. Ostáva mi len dúfať, že 11.sezóna je na ceste. (Hodnotenie - Epizóda 1,4,5,6 ***** / Epizóda 2,3 ***) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od roku 1993 sa nás tvorcovia tohto "milovaného seriálu" snažia presvedčiť, že existencia mimozemskej civilizácie je napriek nezvratným dôkazom zastieraná množstvom svetových vlád, aby nám v 2016 oznámili, že za všetkým stojí politika. Bez urážky, ale polka užívateľov buď prehltla celý balíček extázy, alebo úplne spochabela, lebo to že je doba "moderná", ešte neznamená, že môže "svätá" štvorica (Morgan, Carterer, Wong, Morgan) "výmyselníkov" zahrabať "dušu" tohto seriálu niekde pod veľkú kopu sračiek. Dúfam, že nemusím nikomu pripomínať, že bola Scullyová v 98´unesená ufónmi. Či to mám chápať tak, že samotnú raketu riadil Busch s vtedajším ministrom obrany USA: Williamom Sebastianom Cohenom? K ďalším epizódam či čudesne lacným efektom sa radšej nebudem ani vyjadrovať. Je mi z toho zle, ako tento počin spolitizovane skurvili, pričom sa rozhodli, že "nedokonale" využijú inteligenciu prostého diváka. Priznám sa, že po tretej časti som to zabalil, takže možno v závere opäť vyjde najavo, že to predsa len boli zelený mužíci z Alzi, než Merkelová s Rumsfeldom. ()

okkac

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Akt X byl celkem zklamání. 6 epizod je málo, protože hlavní dějovou linku má jen první a poslední, přičemž je to na rozhýbání děje dost málo a působí to velmi nuceně a nedomyšleně. Návíc poslední díl končí cliffhangerem. Díle mezi jsou standalone epizody, každá v jiném žánru. Je tu velmi komediální, velmi hororová, jedna mystická (s velmi WTF halucinogenní scénou) a jedna tak mezi. Nakonec je to spíše zklamání z návratu. A tím, že to končí cliffhangerem naznačuje, že se dočkáme dalších dílů. Snad to vyjde lépe. 55% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat kultu, legendy a formujícího zážitku celé jedné generace v podobě, která fanoušky potěší (a nové diváky nepotěší) tím, že se nesnaží o nový začátek, spoléhání na nostalgickou vlnu, modernizaci či něco takového, ale prostě navazuje tam, kde se před lety skončilo; dějově i stylově. Nese to sebou značné riziko rozčarování "co fungovalo v devadesátkách, mělo zůstat v devadesátkách", které jistě mnohým reálně hrozí, jelikož přeci jen televizní tvorba za tu dobu prošla překotným vývojem, čili co tehdy sledoval každý, bude dnes záležitost spíše pro skalní fanoušky. A nenechte se mýlit, tohle je fanservis par excellence; i ty tužky ve stropě po více jak dekádě zůstávají zabodnuté. Pokud je (myšleno Akta X) či ji (myšleno Gillian Anderson) milujete, tak není co řešit. Pokud ne, tak vězte, že navzdory všem těm letům je vlastně vše při starém; se všemi klady (a že jich je) i zápory (a těch také není málo). Berte nebo nechte být. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama