Reklama

Reklama

Protiválečné drama o tragickém osudu a bezvýznamnosti lidského jedince ve zvrácené logice válečné mašinerie. (šubelinka)

Recenze (11)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné válečné soudní drama bez zběsilých útoků a operací, založené na vypracovaných dialozích a skvostném důrazu na vizuální stránku (čb.kam. D.Coop). Civilní herecké výkony bez náznaků teatrálnosti. Pohled z žabí perspektivy na tragédii války, jak je ji jinak než z pohledu generálních štábů nebo velké historie vystaven voják, a konfrontace vojenské logiky a lidské duše. Nadšené 4-5* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Divadelná hra Johna Wilsona rozpráva o vojakovi, ktorý je obvinený z dezercie. Na tomto jednoduchom príbehu rozohráva Losey svoju komornú drámu zo zákopov z I. svetovej vojny a úlohy sa zhostil na výbornú. Vyvaroval sa nástrah "divadelnosti" a za hluku vybuchujúcich mín a dažďa vytvoril až klaustrofobickú atmosféru. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ono sa to tvari ze je to drsna drama -blato, dazd, krysy, mrtvoly koni a aj ludi v zakopoch Velkej Vojny /taxa hovorilo Prvej Svetovej, kym nevypukla WWII. Do toho este Dirk Bogarde : teda ja ho nemusim, Hollywood nikdy nedobyl a az podozrivo dobre mu isli roly sexualne dezorientovanych - Victim 1961 / na tu rolu bol Bogarde patricne hrdy/ a Smrt v benatkach. Takze nuda pre laika -nedouka a myslim, ze dalsi film. kde budu filmove teoretiky -.elitari krochkat od spokojnosti : 20 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Proces se “srabem" u Passchendale je psychologický, minimalistický válečňák / konverzační adaptace divadelní hry. Soustředěný, dobře zahraný film, který skvěle podepírá samo prostředí zákopů, věčný déšť, mraky krys a vzdálený zvuk explozí. Sám soud budí myšlenky a emoce, je napínavý, rozsudek mi nebyl šumák. Tedy kvalita a spokojenost, o něco silnější než letošní (též zákopový a konverzační) JOURNEY’s END. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když si přečtete obsah na fdbčku, kromě několika překlepů se dozvíte, že se jedná o druhou světovou válku. Nevěřte tomu! I v bonusových materiálech na disku je obšírně rozebrán background celého případu. Ve filmu zmiňovaná nemoc byla armádou uznána až desítky let po všech velkých válkách. Dobře natočený a velmi drsný film, který ale neposune můj názor, že některé divadelní náměty by se přetáčet neměly. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Ve 43. minutě drží jeden z vojáků kyj s hroty, primárně určený k zabíjení krys. Tento kyj používali vojáci i při boji v zákopech muž proti muži. (Winster)
  • Film měl rozpočet jen 86 tisíc liber, ale i přes ocenění byl o film pramalý zájem a ani 50 po jeho vzniku nepokryl výdělek náklady. (MrLawrence)
  • Film byl natočen za 18 dní, jeden den bylo dokonce natočeno 12 minut z finálního sestřihu filmu. (MrLawrence)

Reklama

Reklama