Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci při cvičení v odlehlé skotské vrchovině detekují silný zdroj radioaktivity. Následně se objeví několik případů smrti z popálení radiací a z výzkumné laboratoře se ztratí kontejner s plutoniem. Objasněním příčin těchto událostí je pověřen doktor Adam Royston. Studio Hammer se proslavilo především díky hororům s Draculou, Frankensteinem a Mumií. Produkovalo však i několik sci-fi filmů, jedním z nich je právě „X the unknown“. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hammer štúdio v tej dobe rozhodne nemalo šajnu o tom, aká skvelá budúcnosť ho za pár rokov čaká. A tak sa sústredilo na žáner, ktorý v 50. rokoch letel ako šialený a venovala sa mu snáď každá produkčná spoločnosť. Sci-fi. Vystrelili do ovzdušia kino príbeh Quatermassa a ten sa stal gigantickým úspechom. Od tohto momentu sa Carreras a spol sústredili na jednak pokračovanie a jednak na nové dobrodružstvo, ktoré iba ( ale nie hlúpo ) kopíruje dobrodružstvá spomenutého Dr. Bernarda. Chvála za to. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Zajímavě podané sci-fi s valícím se blobem - dva roky před Blobem. Už je to je zajímavost, a není zdaleka poslední: za zmínku rozhodně stojí i záběry na rozleptané lidské lebky. Dnes se může zdát, že i tak to je nesmírně krotký záběr, ale je třeba si uvědomit, že v roce 1956 tohle ani zdaleka normální nebylo, podobné "šokující záběry" se ve filmech začaly objevovat právě až od samého konce 50. let - a Hammer v tom byl jednoznačným průkopníkem. A tady to někde začínalo. Vizuálně si je film hodně podobný s hammerovským Quatermassem, kde se člověk měnící se ve stvůru v jistých fázích dost podobá rozpouštějícím se lidem v tomto filmu. Film samotný je ale bohužel hodně plochý, nedokáže diváka příliš vtáhnout do děje, a tak funguje daleko lépe rozložený na jednotlivé scény než jako celek. Snahy o budování napětí tam jsou, ne že ne, v jednotlivých scénách se jim to celkem daří - ale zase to sklouzne na povrchu celku. Ještěže na hammerovská skotská vřesoviště se tak hezky kouká. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Raný sci-fi Hammer, který vznikl ještě před tím, než studio začalo točit slavné gotické horory s Peterem Cushingem a Christopherem Lee. Je to přesně tak, jak už napsal zelvopyr, chybí tu výrazný hlavní hrdina a film se diváka mine, i když nemůžu říct, že by nějak brutálně nudil nebo otravoval. To zase ne. No a některý scény se docela povedly. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Podobně jako jiné monster-filmy původem z největší Británie trpí tento v mých očích špatnou prací s postavami. Zřejmě proto, aby film působil "dokumentárněji" a přirozeněji, postrádá něco jako hlavního hrdinu (resp. má jich víc, a ne úplně hlavních). Takže celou dobu tápete, nemáte šanci se s někým ztotožnit. Film se přes vás přelije, mine vás, a nic. Ještě jedna drobnost mi na hercích vadí -- přehánějí skotský buranský přízvuk až moc. JInak je to celkem slušné a drsné. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Masa blata, která ale kupodivu proleze celkem hustou mřížkou z klimatizace. Velmi okatě zaranžované situace, které mají navozovat napětí. Doba mezi otestováním makety zařízení a jeho výrobou musela trvat maximálně pár hodin. Směšná návnada. Velmi vědecký poddtext, který ale občas shazují absurdní situace. Když už, tak aspoň že u toho člověk neusne. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama