Reklama

Reklama

The Phenom

Trailer

Film vypráví o tom, jaké to je, když vás otec nutí k něčemu, co vás nebaví. Neustále vás nutí k tréninku a pokud neuděláte to, co on řekl, čeká vás jenom výprask. Otec (Ethan Hawke) je na jednu stranu milující otec, ale na druhou stranu se projevuje jako tyran, který nutí svého syna do hraní baseballu. Chce po něm téměř nedosažitelné výsledky a mladý chlapec (Johnny Simmons) ho samozřejmě nechce zklamat. Ale čeho je moc, toho je příliš... (Rathe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

simon84 

všechny recenze uživatele

If you only do what comes easy to you, what you are good at, you are just an untrained thoroughbred, which isn't a race horse at all. It's a wild animal ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na druhý pokus som to tentokrát dopozeral. A musím povedať, že napriek neskutočne pomalému štartu v prvej polke filmu sa nakoniec konečne v druhej polke k niečomu začneme dopracúvať a veci naberú trošku spád. A hlavne nadobudne človek pocit, že cieľom filmu nie je len nás unudiť. Ale človek to musí vydržať pozerať ďalej a dopracovať sa k tomu. Takže si skúsme povedať najprv o negatívnych stránkach filmu. V prvom rade má v prvej polke tak pomalé tempo, že to neskutočne nudí. A ešte viac tomu ubližuje fakt, že človek má pocit, že dialógy nikam moc nesmerujú. Vidíme Hopperov život, ale nie je to niečo, čo by nás zaujímalo. A dialógy sú často neskutočne dlhé, že to človeka viac otravuje než zaujíma. Ethan Hawke je vo filme dobrý, ale ťažko sa človek dokáže s jeho postavou čo len najmenej spojiť. Málo sa z filmu o športe dozvieme a celkovo to len ide a ide a nevieme kam. No potom prichádza druhá polka, ktorá nám konečne niečo predstaví a z filmu sa stane niečo ako bolo Good Will Hunting. A konečne som mal pocit, že sa dozvedáme viac o Hopperovi, a že sa skutočne dostávame k tomu, čo chce film adresovať. A začína to byť zaujímavé. No potom urobí film ešte jednu vec, ktorú budem len ťažko odpúšťať. Keď sme už konečne do filmu ponorení, tak skončí absolútne z ničoho nič. A ja by som tam chcel ešte minimálne pár minút času, kde by sme sa niečo dozvedeli a videli. Ale nie. Radšej to stopli, než by sme sa k niečomu dostali. Celkovo keď to vezmem, nie je to film, ku ktorému by som sa vrátil, ale zaslúžil si druhú šancu a som rád, že som mu ju dal. Ak sa rozhodnete si film pozrieť, tak doporučujem počítať s tým pomalým tempom. Budete menej sklamaní. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke je tak velký herec a on se nacpe do každé hovadiny. The Phenom je třeba zrovna film, který pro českého diváka naprosto postrádá smyslu, Jenže pokud máte rádi Ethana, tak uznáte, že na něm film nejen stojí, ale bez něj byste ho pro nepochopení prostředí poslali minimálně do filmařského pekla. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal více emocí a větší drama. První polovina se dost táhne, v druhé se tempo mírně zrychlí, ale i tak se nemůžu ubránit dojmu, že se z toho dalo "vytřískat" více. Každopádně jak Simmons tak Hawke zahráli hodně slušně. Hawke se mi v dramatech líbí čím dál tím více a Simmons je poměrně zajímavý herecký talent. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke mi poslední roky visí v paměti jako prvotřídní přihrávač z Linklaterova Chlapectví, dobrosrdečný rošťák a otec hlavního hrdiny v jedné osobě. Právě kvůli takto vyzrálé roli jsem rád sáhl po přehlíženém příběhu mladého baseballisty - a zůstal jsem jen přimrazeně sedět. Zatímco sportovní podklad šel zcela mimo mě, každá scéna, ve které se objeví Hawke a od nenápadného pozdravu začne synátora s každou další větou čím dál razantněji terorizovat, je ukázkou hereckého chameleonství. Je sympatické, že Hawke pomáhá neznámým filmům svou účastí k pozornosti, ale v podobně malých, až niterných, filmech ho je docela škoda. Kdyby pak sám Phenom sahal po vyšších ambicích a s výjimkou posledních minut nenechal druhou polovinu jen potichu prošumět, mohlo se úspěchů slavit daleko víc. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama