Reklama

Reklama

Blackwoods

  • Kanada Blackwoods (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matt má novou přítelkyni Dawn a má s ní odjet na návštěvu k jejím rodičům, kteří bydlí v osamělém domě uprostřed hlubokých lesů, jimž se říká Blackwoods. Jelikož je cesta daleká, rozhodnou se přenocovat v motelu. Právě tam má Matt pocit, že vidí vcházet do jednoho z pokojů muže v černém, se kterým Dawn hovořila před odjezdem. I správce motelu Greg připadá Mattovi divný. Dawn slíbila Mattovi překvapení, a když ho na chvíli nechá samotného v pokoji, jemu se zdá, že slyší za dveřmi nějaké zvuky. Vyhlédne ven okénkem a tam spatří mohutného muže se sekerou v ruce. Zmocní se ho hrůza a opět se mu vracejí nejasné útržky z minulosti jako po celých pět let uplynulých od automobilové nehody, při které byl těžce zraněn. V panice prchá ven z motelu, bloudí po lese, až ve tmě náhle uvidí starý dům

Nahlédne dovnitř a v místnosti uvidí celou Dawninu rodinu otce, matku i bratry, kteří jak pochopí - se ho chystají chytit. Prozradí se hlukem, rodina vyběhne a Dawn ho omráčí ranou do hlavy. Když se probere, je svázaný a rodina Franklinových ho soudí za to, že před pěti lety, když řídil opilý, srazil jejich dceru Molly a ta byla na místě mrtvá (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Můj první Bolek. Říkal jsem si, že když nejde o jednu z jeho dnes už v podstatě legendárních herních předělávek, možná se dočkám čehosi relativně normálního. Teď už můžu spokojeně říct, že se tak nestalo a že zcela věřím tomu, že článek na somethingawful.com o scénáři k Alone In The Dark zdaleka nevystihuje šílenost reality (evil grin;)). Uwe Boll, znalec amerického stylu života jako poleno, vyráží do frontálního útoku na rozum diváka už úvodními titulky - zoufale nesouvisejícími prostřihy, jakousi pseudouměleckou variací na téma blízká setkání zcela rozmlženého druhu. Slovo ROZMLŽENÝ se vám při Blackwoods bude drát na mysl nejčastěji (tupý bude až za ním), neb Uwe Boll shledal, že to vypadá dost drsně a umělecky zároveň, aby to napral do každé druhé scény, lhostejno zda akční, "psychicky vypjaté", milostné či jiné. Následuje několik scén, které nedávají příliš smysl, což se kupodivu časem napraví - nenapraví se ovšem zcela dementní hlášky, obzvláště šerifa Michaela Parého, navíc opatřené poněkud zvláštním překladem. Užijete si dokonce i sexu, a to hned v několika polohách, s kalhotkami stále bránícími obvyklé pozice...no nic, jdeme dál:) Deka ve tvaru písmene "L" nikoho nepřekvapí, ale když už má člověk hnidopišskou náladu (po úvodní čtvrhodince to je celkem výkon;)), pobaví ho i tohle. Když tu náhle, kde se vzal, tu se vzal, hatchet man z úvodních titulků (dvacátá minuta filmu;)), trocha akce, zjištění že podle pana Bolla je obvyklé nechat si své jediné, nepříliš objemné zavazadlo v autě, když jdete spát do hotelu. Další perličkou, pominu-li úchylného hoteliéra z Howardovic úchylné famílie, který má asi představovat Lynchovskou figurku, je oblíbená scéna zatčení, při které nikomu nevadí, že hlavní hrdina má na lehce odhalitelném místě nůž, kterým by při troše snahy rozpáral i menšího medvěda. A pak už to jde ráz na ráz - ve strachu o vlastní život voláme příteli, jenž je 150 kilásků daleko, aby okamžitě přijel a pak se jdeme projít uprostřed noci do lesa. Nepamatujeme si místo nejtragičtější události svého života a přitom ze vzpomínkových scén (které jsou jedněmi z mála nerozmlžených, takže předpokládáte dobrou paměť hlavního antihrdiny) vidíme ty nejtitěrnější detaily. Sweet...dále narazíme na archetyp psychicky vyšinuté "hillbilly" rodiny, která vás obohatí pár dalšími socárnami, které logiku viděly leda tak z rozhledny, v noci, za hustého deště a silného větru. Pravda, vše se zvrhne v zábavný závěr, ve kterém figurují hned dva vyloženě libové záběry, a který vás přiměje k myšlence, že ten Boll možná není tak úplně ztracený případ. Ale říkám vám, jestli jenom šáhne na některou z mých herních srdcovek, najdu si ho a vykuchám, záběr nezáběr:) 30% ()

Slimak odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická filmová škola....takže když natočíte jeden díl Stefanie,Kobry11,Doktora z hor nebo hájovny Falkenau tak vás uděláme filmovým režizérem ju?S tím souhlasím...předvedu vám můj talent....my němci přeci máme k filmové tvorbě veliký vztah....vždyť jen vzpomeňte na ten bezpočet skvělých a nadevše grandiózních filmů a seriálů které naše země vyprodukovala....a touto netradiční genialitou a můzou oplíváme dodnes.... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

První film, jestli se to tak dá nazvat od mnohými "milovaného" Uwe Bolla. Nebyl jsem na to připraven, když na mě ve 2.00 na Nově vyjuklo tohle dílo. Už tady se ukázalo, že Uwe je neschopný na všech frontách. Příběh naprosto nedává smysl, konec jsem naprosto nechytil, kamera je no něco tam je, ale nestojí to skoro za řeč. Vedení herců asi mistr Boll nezná, protože ty jsou totálně ztracení a to je ještě nutí pronášet naprosto ujeté, ne li úchylně tupé dialogy. Ruce pryč, 1* jen za to, že u prvního majstrštyku Uweho Bolla jsem chtěl být mírný ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudba - Reinhard Besser a Uwe Spies. Kamera - Mathias Neumann B. V. K. Produkce - Uwe Boll. Scénář - Robert Dean Klein a Uwe Boll. Blackwoods = Temné lesy. CITÁT - Proto se tak jmenujou, noci jsou tu temné........... Každý má svou minulost, dobrou nebo temnou. Ta Sullivanova ( Patrick Muldoon ) je temná a právě ho dohnala. CITÁT - Chtěl jsem po ní jen přinést pivo a ona už se nevrátila.......... Rodinný soudní proces byl pěkně povedený - čekal jsem že mně bude nudit, ale nenudil. Navíc byl protkán okolními událostmi a samotný soudní výrok byl také zajímavý. CITÁT - Máš dvě minuty náskoku a pak tě moji synové dohoní a zabijí.......... Samotné odhalení pravdy na konci filmu bylo skoro šokující. Dobrý příběh a perfektní soundtrack mně opět přesvědčil, že Uwe Boll je tak trochu uměle nenáviděn. Tohle se prostě povedlo. Akorát mně někdy docela vadila kamera, byla prostě párkrát trochu mimo. CITÁT - Když si člověk dlouho něco nalhává, začne tomu jednou věřit.......... Ve filmu mimo jiné zazní Indigo se songem Seven Seas nebo Antonella se songem Devil´s Dream a další a další dobrá hudba ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Thriller/horror který se řadí k typům filmů kde všechno není tak jak se od počátku zdá. Svým rozuzlením připomíná Šestý smysl nebo Identitu, bohužel mu však chaotická kamera ubírá na působivosti a vznikl tak podle mého nejednoznačný a místy zmatený film, který rozhodně mohl být lepší. Velmi příjemný a věrohodný výkon podává Michael Paré v roli šerifa jak má být, příjemným zpestřením je Clint Howard v roli lehce "ujetého" správce motelu. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kanadském městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama