Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Browning je ve své branži eso. Působí jako elitní specialista v nejnovější sféře vojenského výzkumu, v tzv. psychické válce. Je vyslán na obzvlášť nebezpečnou misi - má působit jako ochranný stín Katie Bakerové, dcerybývalého šéfa CIA. Katie pracuje jako dobrovolná lékařka v kordském utečeneckém táboře v blízkosti irácké hranice. Katie je už delší dobu předmětem zájmu irácké teroristické organizace, jejiž šéf si odpykává dlouholetý trest za terorismus ve frankfurtské věznici. Jeho bratr Mozaffar hodlá unést Katie a nabídnout ji jako rukojmí. I když mladá lékařka něco tuší, není příchodem specialisty Browninga nadšená a už vůbec nestojí o jeho pomoc. Situace se však rychle změní, když táborovou základnu přepadnou teroristé. Pro Sama a jeho svěřenkyni propuká pouštní peklo... (McLushi)

(více)

Recenze (5)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě Bob Misiorowski aspoň ve svých začátcích nebyl úplně špatný režisér a Michael Paré je můj oblíbenec i když má na kontě hodně špatných filmů. Tohle jsem měl kdysi na originální vhs od Intersonicu, ale to už je hromada let. Tehdy mi na tom filmu vadila ta metoda psychologické války Parého soustředění a tak. No když to vezmu zpětně, tak ani dneska nejsou scény ve kterých Paré medituje a pekelně se soustředí zrovna super, ale na druhou stranu je tu i dostatek akčních scén. Skutečné výbuchy a poctivá kaskadérská práce. Já vím, že možná může někdo namítnout, že mi ke štěstí stačí málo, ale pořád pokračuje moje konfrontace devadesátková béčka versus současná podfinancovaná tvorba a marná sláva, ale devadesátkový filmy to pořád u mě vyhrávají na celé čáře, takže tady budu možná lehce neobjektivní, ale na repete ty tři hvězdice nakonec dám. Líbilo se mi nakonec i docela jak dokázal Paré ve finální konfrontaci s hlavním záporákem ty psychické schopnosti i docela adekvátně využít. Takže proč zbytečně píčovat. Ve svý době jeden z mnoha, ale v té současné nijak nepohoršující béčková záležitost.55% ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Béčková stálice Paré hraje Sama Browninga, příslušníka "psychických speciálních sil", takže umí používat telekinezi, strčit si prsty do nosu a uhodnout kde je nepřítel nebo meditovat pod studenou sprchou. Protože má matka "Katie Bakerové, dcerybývalého šéfa CIA" noční můry (!) pošlou na ochranu dcery Parého. Na tábor v Turecku zaútočí teroristi a Browning s Bakerovou pak běhají po lese a v nějakých rozvalinách (kde bylo to "pouštní peklo" z obsahu netuším). V souběžné linii se se ještě řeší nějaké výkupné za Bakerovou, ale protože je scénář hyperdebilní nedává to stejně smysl. Akce je občas tak blbá až je vtipná, což je jediná deviza filmu. Co byste chtěli od režiséra fláků Teror ve vlaku, Panika ve vzduchu a Žralok útočí, žejo. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Viem že 4* sú priveľa, ale je to čisto kvôli nostalgii a že si pamätám ako som tento film šúpal na videu stále ´dokola ()

Reklama

Reklama