Reklama

Reklama

Jako zvířata

  • Uruguay Portrait of an Animal Behavior

Obsahy(1)

Vášnivý mořský biolog Matto cestuje spolu s Martinou po Brazílii, kde se chystají sledovat delfíny. Na společných cestách jim dojde, že se často chovají stejně jako zvířata, která pozorují.
 Matto je vášnivý mořský biolog, který cestuje do Brazílie v naději, že tam narazí na delfíny, jež považuje za nejchytřejší tvory na Zemi vůbec. Je přesvědčený, že lidé za vlastní pokrok vděčí právě světu zvířat. Na cestě zastaví stopařce Martině, která se chystá do Baihy, rodiště ojedinělého, typicky brazilského hudebního stylu tzv. Tropicálie. Oba jsou zvláštní, ale společně jim to funguje a jejich chování silně připomíná zvířecí způsoby, které Matto tolik obdivuje. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo filmový pohlazení na duši o kterým sním. Svobodomyslný, dobrodružný, spontální, pohodový. Ne tohle není pro každýho, vlastně se na ten film ani nedívej, protože je mě jasný, že tomu dáš málý hodnocení a akorát mě nasereš. Matto a Martina jsou hrdinové, který pro jejich povahu v jiným filmu určitě nepotkáš i způsob jejich chování a dialogů odporuje scénaristické klasice, tady to všechno tak nějak volně plynulo. Taky bych chtěl pozorovat delfíny, kouřit na útesu jointa a poslouchat příboj, mít vedle sebe prazvláštní holku, nestresovat se z kdejaké civilizační nutnosti, nehonit se za prachama a místo toho se radši dohadovat s prazvláštní holkou jestli má být ve stanu světlo nebo ne, myslet si že je blbka, ale postupně se s ní sbližovat, protože nikdo na světě nechce být sám. Krásný jak se dvě ztracený duše začnou nacházet. ".....když na tebe čeká velké dobrodružství, neboj se, že za prvním rohem zmokneš..." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že film natočili dva neuvěřitelně praštění pošuci. Na druhou stranu musím říct, že jejich naprosto spontánní výlet jsem si užil opravdu na maximum. Ono totiž je hrozně jednoduché jednat tak, jak radí rozum. Jakmile se mu ale vzbouříte, tak rozhodně neprohloupíte. Ne pořád, ale jednou za čas to rozhodně není na škodu. Dva sympatičtí tvůrci - Florencia a Gonzalo, by Vám mohli vyprávět. Jedno takové náhlé setkání totiž dali do kupy a celé to srovnávali zábavnou formou se zvířaty. A mně se to moc líbilo, protože právě na tyhle spontánní příběhy já nedám dopustit. Na ty se totiž nezapomíná, stejně jako v životě. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama