Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (173)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Nirvany a jejich hudbu jsem nikdy nevyhledával, v jedné době jsem ji dokonce docela nesnášel. To už pominulo a jejich písně mohu poslouchat. Tenhle dokument je ale naprosto skvělý. Výborná ukázka filmařiny a toho, když si někdo dá opravdu práci s formou a střihem a poskládá materiály natočení přímo dokumentovaným nebo jeho blízkými, s materiálem, který je vytvořen pro film. Neskutečná přidaná hodnota je například v animovaných pasážích. Takhle si představuji skvělý dokument. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ako jeden z mála (hahaha) som na Nirvane vyrastal, preto je pre mňa tento dokument viac než len púhym filmovým produktom. Je v tom aj dávka sentimentu, nostalgie, spomienok atď. Hudba je nadčasová a stále geniálna. Ale k veci... dokument ako taký je veľmi fajn, len tu chýbajú niektoré nevyhnutné postavy (napr. Dave Grohl, Butch Vig,...), naopak, to čoho je až moc je Courtney. Je jasné, že to chcela mať pod palcom a spraviť zo seba skvelú ženušku...myslím,že znalci a pamätníci poznajú aj druhú stranu mince. Každopádne, som veľmi rád za tento dokument, RIP Kurt a idem vypiecť Nevermind! 4,5*/5 ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ať už to bylo jakkoliv - jak zde několikrát zaznělo - jsou tam záběry, které jen tak někde nebyly uveřejněné. Za mě je to hodně zajímavé propojení - dokumenty, kreslené části, hodně si to hraje s obrazem a já ho vlastně moc neznám - nejsem jeho fanynka - já jsem jen ráda, že z toho "vzniklo" Foo Fighters, kterých již fanynka jsem a vůbec mě netrápí, že Dave Grohl zde v dokumentu v současné době nemluvil..Ten dokument je dost depresivní, dost za mě pro hodně lidí s neznámými záběry a silné nahlédnutí do hudby Nirvany a také do soukromého života Cobaina..a jak tedy zemřel? To už těžko říct... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nesmlouvavě vtahující pohled do náhle ukončeného života jednoho z nejvýraznějších hudebníků novodobé kytarové éry. Natřískané emocemi, autentické, pravdivé. Ale hlavně šokující v tom smyslu, kolik nového a zásadního toho snímek dokáže ve dvou hodinách sdělit. Cobain trpěl nejen jako ostře sledovaný umělec, nýbrž i jako útrapami stíhaný člověk, a HBO se tuhle pravdu nebojí ukázat v celé její kontroverzní děsivosti. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Roztržitý dokument, plný hesel a citací samotného Kurta Cobaina, spousty zajímavých rozhovorů a hlavně záběrů, nejen ze soukromí, které jsme ještě neměli možnost vidět. Škoda jen, že nevyzpovídali i Davea Grohla. Je tu spousta ilustrací a animací, které hezky dotvářejí dokument jako celek.. Které dotvářejí jeho roztržitou, nejasnou a složitou osobnost. Za mou maličkost plný počet, jak jinak... Byl jsem v životě na mnoha, na desítkách koncertů, možná i stovkách, ale navždy mě bude mrzet, že Nirvana mi unikla... navždy.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Rolling Stone plánoval režisér Brett Morgen zahrnúť do filmu bubeníka Nirvany Davea Grohla, ale ten bol zaneprázdnený natáčaním seriálu Sonic Highways (2014). V čase, keď bol Grohl k dispozícii, bol Morgen spokojný so svojím filmom a rozhodol sa ho nezahrnúť. (WalterIK7)
  • Podľa rozhovoru s Vanity Fair s režisérom Brettom Morgenom, po tom, čo Frances Bean Cobain videla film na premiére Sundance, Morgen ju sprevádzal späť k autu. Pred odchodom ho Frances objala a povedala: "You made the film I wanted to see." (WalterIK7)

Reklama

Reklama