Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (811)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, Rowlingová se nenaučila krátit a racionalizovat, spíš to vypadá, jako kdyby to, co se v prvním filmu relativně naučila, zase zapomněla. Vizuální bomba, ale marná sláva, když během filmu přemýšlíte, jak se vlastně jmenujete vy, když už vzdáte všechny ty příbuzné příbuzných a náhodně schválně se potkavších postav, je to špatně. Zajímavá myšlenka na konci snímku (zachraňujeme lidstvo před sebou samým), pak už moc nepomůže. Ale pořád lepší, než když Johnny Depp šaškoval jako pirát. No snad je tohle příprava před aspoň lehce nadprůměrným třetím dílem. Víc moc asi nečekám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokračování Fantastic Beasts je vcelku stylový film. Na pohled moc pěkný, veškerá ta předválečná estetika a kostýmy okořeněné o ty čarodějnické prvky jsou oku lahodící. Ale drama je to poněkud líné, Mlok a zvířata nehrají prim, Grindelwald se objevuje jen v několika málo minutách... Nějak se nepodařilo dodat do těch vycizelovaných obrazů život. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

První třetina byla příliš zdlouhavá, pár scén bylo zbytečných, snad proto, aby se představili postavy a také pro diváky, kteří neviděli jedničku. Film nabral na obrátkách, jakmile se objevili staré, známé Bradavice s Brumbálem kterého ztvárnil charismatický Jude Law. Film měl šmrnc a i skvělého záporáka Johnyho Deppa. Z hlediska kvality herců bylo pokračování daleko lepší než jednička. I díky tomu, že příběh není uzavřen a některé scény jsou lehce předvídatelné dávám spíše 3 než 4 *, ale je to na 70% a oceňuji, že je tam méně scén ala Pokémon - Chyť je všechny :). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé a bavil som znova aj pri dvojke. Zatiaľ čo v prvom diely sme sa zoznámili hlavne s postavami a všelijakými tými fantastickými zvermi, pokračovanie je trochu iné. Chýba mu ťah na bránku, priamočiarejší a priehľadnejší príbeh a aj nejaké pamätihodné akcie, ktoré mala séria o Potterovi snáď v každom diely. Osobne si myslím, že s tohto hľadiska dvojka nebude väčšine po chuti, ale mňa to bavilo, mám rád tento čarodejnícky svet a aj keď tomu chýba lepší príbeh, bavil som sa aj tak, pretože postavy spoľahlivo ťahajú film v pred. Na postavu Mloka som si v prvej časti trochu zvykal no tu mi už prišiel viac v pohode. Čo sa týka nových postáv zaujme hlavne Grindelwald, ktorý vyzerá byť podobne silným protivníkom ako Tom Riddle a aj atmosféra celého filmu sa zmenila viac v temnejšiu. Humor sa s filmu nevytráca, kedže je tu stále vtipný tučko Kowalski, ale jeho pomenej. Vela ľudí si to možno nevšimne, no Grindelwaldovú mladšiu verziu hral v jednej scéne ten istý herec, ktorý stvárnil mladého Grindelwalda aj v daroch smrti. Osobne som rád, za takéto drobné prepojenie a nie je to len jedno. Fantastické zvery sú tentokrát viac prepojené s Potterom a žral som každú omrvinku, ktorá sa objavila a že tých omrviniek bolo dosť. Hlavne Dumbledore, Rokfort, Flimel a ďalšie veci, miesta a postavy, ktoré nebudem menovať, aby som nekazil prekvapenie. Bolo osviežujúce byť späť na niektorých miestach. Podobne osviežujúca mi prišla aj hudba od James Newtona Howarda, ktorý zložil fakt výborný soundtrack a s orchestru preniesol emócie až na plátno. Grindelwaldove zločiny sú skôr o hľadaní a vysvetľovaní postav. Inými slovami povedané si Rowlingová v tomto filme buduje pôdu pre ďalšie časti a vyvrcholenie série. Prirovnal by som to skôr k darom smrti časť 1, ktorá tiež bola taká vyplňovačka. Na jednu stranu je to škoda, no na druhú film skončil zo zaujímavým koncom a verím, že v ďalších dieloch už pôjde viac do tuhého a bude to vzrušujúcejšia čarodejnícka zábava ako dvojka, ktorá hlavne prepájala starú sériu s novou. Obľúbený soundtrack: Dumbledore, Newt and Jacob Pack for Paris, Queenie Searches for Jacob, Spread the Word, Wands into the Earth, Fantastic Beasts- The Crimes of Grindelwald, Leta’s Theme (Solo Piano). 75% - 4* ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

První díl ukázal, že diváci jsou pořád na tenhle filmový svět dost zvědaví a rádi zaplatí za to, aby se do něj vrátili. Co tedy uděláme ve dvojce? To, co dává smysl. Přidáme tam všechno, co by se mohlo líbit, aby se to dalo pár let ždímat. Tenhle přístup je v pohodě, takhle se to prostě v Hollywoodu s velkými filmy dělá, druhá Fantastická zvířata ale bohužel ukazují, že ne vždycky to je k dobru věci. Například u filmu, který režíruje ten největší filmařský rutinér, jakého má Hollywood k dispozici. Nebo který chce podojit studio tak moc, že si připraví tolik zápletek, podzápletek, postav, hrdinů a potvůrek, že vlastně nezbude vůbec čas na děj, jenž by alespoň elementárně dával smysl. A vyleze z toho jen fůra průměrné, i když dobře vypadající akce, spousta zvratů, za něž by se styděli i tvůrci Divokého anděla, a kotel odkazů na knihy a filmy, což si fandové nejspíš užijí. To poslední dělají Grindelwaldovy zločiny beze srandy dobře a pokud vyrazíte do kina s tím, že vám bude někdo jednoduše cpát pod nos věci, které asi máte rádi a asi je chcete vidět, užijete si to. Jako pokus nastartovat velkolepou fantasy sérii to ale brutálně zklamává prakticky ve všem. Nudný film. A občas snad i dokonce trošku trapný. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (31)

  • V době uvedení filmu to bylo už přes 30 let, co návrhářka Colleen Atwood vytváří kostýmy pro všemožné filmové postavy ztvárněné Johnnym Deppem (Gellert Grindelwald). (cihlenka)
  • Ve filmu se objevila i profesorka McGonnagall (Fiona Glascott), ta však v době děje ještě neměla být ani na světě – narodila se až o 8 let později v roce 1935. (kaculehou)
  • Johnny Depp přijal roli Grindelwalda, aniž by si přečetl scénář. Řekl, že chce být součástí této filmové ságy, jelikož se sám prohlásil za jejího obrovského fanouška. (kellermanp)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama