Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Na jednu stranu mě bavila spousta věcí vedle hlavního děje, kdy funguje budování světa (minule to nefungovalo, házelo hrozně moc nových postav), funguje to o něco lépe jako film (sice se tu stane úplné prd, taky by se dalo stříhat, ale tak nějak je to víc konzistentní), vlastně jsem se pořád bavil, ale... Ne jako filmový divák, ale striktně jako fanoušek magického světa a to je problém, protože jakmile došlo na cokoliv příběhového, měl jsem nutkání scenáristickému tandemu nejen zlámat pár prstů a způsobit sadu neškodných zhmožděnin, ale ba přímo je sešlehat kabeláží. Ne vážně, tady se dva filmy buduje naprosto dementní linka s anti-charismatickým Kredencem, použije se jako monstrózní clifhanger na konci minulého dílu a zde je celá jeho linka hozena na obecní kompost a pro výstrahu pomočena obecním blbem. Něco podobně nesmyslného se stane na konci filmu, ale to nemohu říct co, neb bych byl spoileroidním pazdrátem. Prostě mě to na jednu stranu baví, ale na druhou hrozně štve... Stejně jako třeba to, že Brumbál není Brumbál - když sedí v kavárně, má si objednat citronový dortík! CITRONOVÝ DORTÍK, minimálně, vám povídám! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Osobně proti tomuto (třetímu dílu z pěti) vůbec nic nemám. Faktem je, že je to celé drobátko jednodušší. Trošku jako pro blbečky nebo retardy. Ale všichni Henry Porterové taky nejsou jako z partesu. Na druhou stranu film pěkně utíkal, bylo na co koukat a herecké výkony taky nebyli nijak tragické. Takže bych pověsil scénáristy za koule do průvanu a ostatní bych na to nechal koukat, aby si dali u dalšího dílu setsakra pozor aby se nepokračovalo v této "plytkosti a rozplizlosti". Přesto hodnotím oproti mnohým vysoko, slabé 4* a 69% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jako prkýnko bez hajzlu. Potřebu vykonáte, ale očividně tam chybí to důležité. Jediné tajemství, které se tak za dvě a půl hodiny dozvíme, je to, že Brumbál je buzna. Skutečnost, že Redmayne je slizký neherec, na kterého se nedá koukat, a vypadá, jako když má zaražené koště v prdeli, známe již z dřívějších filmů. Tedy to shrnu. Film k hovnu. Zvěře tam zas tolik nebylo, zato sraček až moc. Paní Rohlíková už by se na to měla vysrat. 35% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Výměna Grindelwalda byla otřesná. Už jen kvůli tomu, že tahaj nějaké trapné scény zhrzené manželky do práce a doplatí na to celý film. Tím nechci říct, že by Mads Mikkelsen byl hroznej. To určitě ne. Ale je prostě jinej. Kdyby aspoň udělali stejný vzhled Grindelwalda, tak si řeknu dobrý. Ale tady se s tím očividně nikdo netrápil. Tím šla kvalita níže. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování. Přeobsazení je možná kontroverzní, ale je ku prospěchu příběhu i chemie. Představa, že Johny říká některé repliky Madse do očí Judeovi, tak asi brečím smíchy na místě (a to předpokládám, není záměr). Mrzí mě, že Harry Potter svět je prodlužován právě takovou nastavovanou kaší, kde se už i ztrácí, kdo je vlastně hlavní postava. Postava Mloka je jen stín hlavní postavy, která má nějaký hlubší smysl v příběhu, Albus na sebe stahuje hodně pozornosti, ale nemá moc času na plátně, hlavní tajemství příběhu Credence (Ezra) přešel do role figurky a Grindelwald konečně nahání hrůzu svými rozhodnutími, ale vlastně to na příběhu nic nemění. Jsem rád za návštěvu kouzelnického Berlína a tím moje vzpomínky končí. Adekvátní film pro HBO MAX. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Grindelwald (Mads Mikkelsen) jede davem, můžeme zahlédnout na jednom z plakátů znak Prince dvojí krve, který můžeme znát už z Harryho Pottera (2009). (KGBelik)
  • Stvoření ve vězení vznikla spojením pavouků a štírů. (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama