Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Kino návštěva letoška. Tohle je obrovský zklamání. Jsem fanoušek Pottera, dokonce i jedničky a dvojky FZ( která je ostatními hejtována), ale tohle mě absolutně nebavilo. Já osobně jsem rád za každé větší Fantasy, kde jsou monstra, čarodějové, velkolepé trikové atrakce, jelikož ten žánr mám rád a nedostává se nám příliš často a Fantastické zvířata rozhodně mají potenciál tohle vše naplnit, ale spíš než na velkolepý Fantasy nářez jsem měl pocit, že sleduji velkolepé rodinné Drama s mírnými Fantasy prvky a to jsem si určitě neobjednal. Davidu Yatesovi se celý svět rozpadá pod nohama a pořádně neví, co vlastně chce točit, ale je to unylé, nezáživné, zdlouhavé, překombinované a vlastně i dost otravné. Mikkelsen jako náhrada za Deppa bohužel nefunkční, Jude Law snad jediná dobrá postava a bavil mě i tajemný Ezra Miller, zbytek postav včětně hlavního hrdiny je nezajímavá i zbytečná. Potěšilo pár odkazů i návrat do Bradavic společně s ústřední znělkou, to nostalgicky na emoce zahrát umělo a jsou zde překvapivě jen 3 akční scény ( velkolepé, hezké, ale krátké a je jich málo) při 140 minutové stopáži a blockbuster měřítku dát akční výplň 15 minut je fakt špatný nápad. Kéž by ve filmu fungoval alespoň humor, ale je dětinský a těch pár zvratů příliš nezaujme. Já osobně se nudil a čekal na konec a moc si nedokážu představit, že plný sál dětí se u filmu bavil ( Politické volby je asi moc zajímat nebudou). Přišlo mi s podivem, že hlavní hrdina za celý film nic moc nepředvedl, vlastně mi přišlo, že je spíš vedlejší postavou a to asi účel být nemělo. No bylo to neuspokojivé. Příběh 3/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4/10. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tímto mě Yates nedostal. Předchozí Fantastická zvířata mám ráda, mě baví, pohodová zábava, třetí díl ale uondával a uondával, Búthán na konci rozesmál, výměnu Deppa neřeším, Jude Law moc fajn, Ezra taky uspěl, má milovaná Alison Sudol sešla, ztvrdla k nepoznání a bylo jí zbytečně málo, Dana Flogera, fantastických zvířat, akce i roztomilé poetiky rovněž, no a celkově to nedrželo pohromadě. Nové postavy vcelku bezvýrazné, jejich sestavení do skupiny, ačkoli nemusíme vědět vše, divně splácané, avizovaných Bradavic taky jen trochu. Na celkovou stopáž mi to přišlo nečekaně nijaké, příšerně udřístané, komplikované, tlačené na pilu. Ponurá težkopádnost, místo zábavné lehkosti, takřka bez humoru, snad jen ten nostalgický se u ptakopyska a větvičky místy našel, v konečném důsledku vlastně ani nevím, komu to bylo určeno. Nezanevřu, třeba se to v budoucnu vybere, ale tohle nebyl díl, na který bych se v budoucnu potřebovala podívat znovu. Nekompaktní, odtažité, kromě Juda, si v tom všichni zahráli sami pro sebe. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Brumbálova tajemství jsou první díl ze série Fantastických zvířat, který mají nějaký vyprávěcí koncept a dostaneme se k nějakým závěrům. Vizuálně se mě film líbil, kouzel mě v něm přišlo méně než v druhém díle, ale zase jsem si  je užil. Pokud jde o postavu Grindelwald nemohu si pomoci, ale všude chválený Mads Mikkelsen mě vůbec nesed. Já samozřejmě vím, že je to top herec, ale Depp mě svou obličejovou mimikou bavil mnohem, ale mnohem víc navíc z něj šlo takový čistokrevný zlo, z Madse nešlo nic. Což je trošku problém nejde jen o to vyměnit herce a jeho tvář, ale že se najednou ta samá postava chová o 100% jinak než dříve. Ostatní postavy si naopak polepšily. Už to nejsou jen figury vyskutjicící se v hezkým vizuály, ale začínají mít svůj smysl a propsanost. Vizualita sice stále vítezí nad vším ostatním, ale v klidu můžu říct, že tenhle díl mě konečně docela i bavil a zajímal. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

S Fantastickými zvířaty to šlo po prvním filmu od desíti k pěti. U dvojky to pro mě bylo zklamání, teď už jsem s tím byla smířená. Kouzlo Bradavic se vytratilo, ve zmateném a ne příliš nápaditém příběhu skupiny nesourodých postav jsem se ztrácela pěknou dobu zase já. Pro Madse to byla naprosto nešťastná role. Je sice moc hezký, že ho obsadili, ale co takhle mu napsat roli tak, aby taky něco mohl zahrát? Nejsvětlejší scénou filmu pro mě tak zůstává Eddiho taneček s kraby a zvířata. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Půjdu zřejmě proti proudu, ale oproti předchozím Grindelwaldovým zločinům (kterým jsem dala 3*, vím, ale jsem holt útlocitná) mi to přijde jako odražení se ode dna a jsem tak nějak spokojená, že se to má šanci zase vyšvihnout do výšin. Buďme optimisti! Samozřejmě, že přeobsazení role hlavního záporáka udělalo své. Jasně, že to Mads hraje jinak, po svém, ale líbil se mi, respektive, věřila jsem mu to. Co mi pořád přijde úsměvné, jsou Grindelwaldovi poskoci, kteří vypadají, jako kdyby si hromadně zašli na botoxové vylepšení a teď se jim na tváři nemůže usadit nějaký pořádný výraz. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Stvoření ve vězení vznikla spojením pavouků a štírů. (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama