Reklama

Reklama

Tajemné cesty stěhovavých ptáků

  • Česko Migrující ptáci pohledem spoluletících kamer (více)

Obsahy(1)

Nadšený milovník filmování a ptactva Christian Moullec vede hejno mladých tažných ptáků při jejich prvním stěhování, neboť se pokouší zjistit, proč se na dlouhou pouť vydává ptáků stále méně. Vychová hejno husí, které v něm vidí svého vůdce, napodobují ho, a ať jde kamkoli, jsou mu v patách. Vydává se na cestu, jejímž cílem je, aby mladí ptáci nalezli svoji pradávnou trasu tahu nad Evropou. Christian vede ptáky po trase dlouhé několik set mil a jeho svěřenci jsou neustále něčím ohrožováni -- jednou jsou to útoky orlů, jindy zase turbiny větrných elektráren. Když konečně triumfálně přistanou na zemi, ponechá Christian -- který tak splnil své předsevzetí -- husy jejich osudu, aby začaly žít samostatně jako skuteční divocí ptáci. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (3)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už samotný fakt, že si husy tak zvyknou na svého pána a následně jej napodobují, letí tam, kam letí on a pojí je úžasné společné pouto je dokonalý. To vše, včetně jejich úžasné cesty a unikátního pohledu na ptáky ne zespoda, ale shora, tvoří výjimečný dokument, který hraje všemi barvami a je krásnou pastvou pro oči. I zemi vidíme jinak, jako ptáci. Já bych si dal i dvojnásobnou stopáž a nejspíš bych pořád neměl dost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Spolu s ptáky divák pozná nové kraje. Také si vždy myslím, že odočívající vodní ptáci v parcích a ahradách jsou zde chováni. Nebýt sám je základní pravidlo těchto ptáků a klidně se přidají k cizímu druhu. Dokument na České televii. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Dojemně krásné. Kdo je schopen představit nám husy tak, že přímo vidíme jejich osobnost? Myslím, že jen člověk vedený láskou a poznáním. Ten "bláznivý" muž, co se naučil létat na rogalu, aby dělal "husí matku" nejen na zemi, ale i ve vzduchu, nám vypráví o husách velmi vzácným způsobem. To je schopnost těch mála jedinců, co jednomu zvířecímu druhu zasvětili svůj život. Představí nám husy, ale ukáže nám též jejich cestu evropskou krajinu tak, že myslím, že díky němu svět uvidím zas o něco jinak a lépe... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama