Reklama

Reklama

Maryland

(festivalový název)
  • Francie Maryland (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý voják (Matthiase Schoenaerts) trpící posttraumatickým stresem se snaží fungovat v civilním životě jako bodyguard v prestižní firmě a přijme zakázku, aby chránil manželku (Diane Krugerová) a dítě bohatého podnikatele v izolované luxusní vile. Chladně funkční práce s prostorem, architekturou a perspektivou hlavní postavy v obrazovém řešení a tlumený a přesný herecký výkon Matthiase Schoenaertse, belgického herce, jehož hvězda na mezinárodním poli stoupá, jsou hlavními devizami autorského psychologického thrilleru Alice Wincourové, spoluscenáristky Mustanga, jednoho z nejoceňovanějších evropských filmů roku 2015. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

bllm 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se autorka nedokázala rozhodnout, co vlastně točí. Jako thriller to stojí za prd, jedna opravdu dramatická situace (ta v autě) je docela dost málo, jako romantika to taky neobstojí, protože náznaků je málo a akce žádná, jako psychologické drama taky ne protože na to se toho o Vincentovi zas tak moc nedozvíme, hučení v hlavě, nějaký stíhy, návaly vzteku a roznazaný vidění taky na film nevydá. Ikdyž první půlka vypadá docela slibně, pak se to už jen tak rozplyzává. Navíc to všechno působí strašně nevěrohodně, to že tak pochybnej obchaodník nemá stabilní ochranku, chování paničky, já bych z toho že mě někdo rve z auta rozbitým okýnkem byla zesraná ještě roky, práce policie a i práce a rozhodování Vincenta jakožto ochranky. A zbytečně intenzivní hudba, přebíjející to co se děje a uměle navozující=vnucující atmosféru, jako by to napětí nedokázali navodit jinak. Takže jediná devíza filmu je hodina a půl s MS. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Schoenaerts byl ve své další minimalistické roli opět výborný a Diane by zahrála dobře i kdyby byla zašitá v pytli, ale jinak jsem tak trochu na rozpacích. Nic proti přímočaře a stroze pojatým příběhům, ale tady to na mě bylo přeci jen trochu moc, což mimo jiné bránilo přiblížit se víc k postavám. Vedle herců to nahoru tahala solidní a místy napínavá atmosféra a celkem potěšilo i vyvrcholení, jakkoliv bylo očekávané. S tímhle obsazením bych si ale představoval něco ambicioznějšího. 60% ()

Reklama

Brooks 

všechny recenze uživatele

Artová alternatíva tradičnej hollywoodskej žánrovej zábavy. Vizuálne strohá, s európsky realistickým dotykom a nevhodným syntetizátorovým soundtrackom. Schoenaerts minimalisticky skvelý, Kruger výrazne upozadená. Celkovo pozitívne dojmy kazí hlavne krátka stopáž, v ktorej sa všetky rozohrané motívy nestihli uspokojivo uzavrieť. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

NO, NO, THESE ARE NOT MY CORNFLAKES! -------------- Dianka s jej modrými očami v šatách s kvetinovým vzorom a odhaleným chrbátom, jeden paranoidný sympaťák/nesympaťák trpiaci PTSD, biela vila pravdepodobne ešte z Taxi 4, veľký čierny chlpatý prítulný havino, nôh požehnane, až som si myslel, že za tým stojí druhý QT (ale pozor, točila to slečna!), striedma akcia, ktorá aspoň minimálne dobre znela (streľba [pri tej úplne prvej som skoro dostal infarkt], údery), tak by sa dal v skratke opísať Maryland, ktorý prakticky v celom rozsahu stavia na vzťahu medzi ochrankárom a manželkou ministra, avšak celé ich puto bolo postavené na jednej situácii, úplne náhodne a zvláštne rýchlo vybudované, aby nejaké bolo, asi podobne ako tento komentár. Ale páčilo sa mi to. Viac menej. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nesoudný pokus o spojení psychologického dramatu o narušeném vojákovi a thrilleru o ochraně rodiny pochybného libanonského byznysmena měl být sžíravý a dramatický, ale vyšel jako nezbedný kříženec Paranormal Activity, Komisaře Rexe (na antidepresivech) a thrilleru s Ondřejem Vetchým. Finální název Disorder je nakonec trefný titul – zdá se ale, že poruchami (vnímání) trpěl vedle hrdiny i samotný štáb. [Cannes 2015] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na juhovýchode Francúzska v departmente Alpes-Maritimes. (MikaelSVK)

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Reklama

Reklama