Reklama

Reklama

Věž svobody

(TV film)
  • USA Ground Zero Supertower

Obsahy(1)

Newyorskému panoramatu vyrostla nová dominanta. Sto čtyři patra vysoká budova One World Trade Center se tyčí do výšky 1776 stop, symbolizujících rok vyhlášení nezávislosti USA.

Věž svobody by měla být nejbezpečnějším, nejmodernějším a nejkrásnějším mrakodrapem ve Spojených státech. Pro americké občany je vyjádřením vůle a odhodlání i vzpomínkou na oběti největšího teroristického útoku v dějinách USA, při němž zahynuly bezmála tři tisíce lidí. Na místě, kde stávala původní „Dvojčata", dnes kromě nové budovy Světového obchodního centra vznikl také Národní památník a muzeum 11. září. Americký dokument vykresluje historicko-společenské pozadí vzniku nové ikony manhattanské siluety, stejně jako důmyslné technické inovace, díky kterým by věž měla odolat zemětřesením, silným větrům i neblahému působení člověka. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Jen samý drmolení o muzeu a památníku. Tyhle pindy mi stačí ve zprávách, na to ještě nemusím čumět na takovýhle mizerný dokument. Ohledně budovy samotné, je zde informací a zvláště ty technické málo. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

už se těším, až jednou přestane na světě vládnout politika a lidé si budou říkat pravdu do očí........!!! Dvě hvězdy za architekturu -100% možných bodů za celo hodinové vydírání emocí až do posledního chleba pi*ó! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument o budování nové věže místo Dvojčat. Co od toho čekat než spousty technických detailů a taky trochu té historie. To vše jsem dostal i s trochou amerického patriotismu, takže spokojen. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný, blahosklonný a emoce vyvolávající dokument o stavbě mrakodrapu (to je ještě v pohodě) a o stavbě památníku (to je ta horší část). Bez toho patosu by to nešlo?! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ten budovatelský étos je směšný. Nuda o budování věžáku. Tuhle podivnou pestrou zemi nemám rád a New York už vůbec. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama