Reklama

Reklama

Mythica: Hledání hrdinů

  • USA Mythica: A Quest for Heroes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka jménem Marek je otrokyní, která se potají učí kouzelnickému umění. Jednoho dne jí osud nabídne šanci, která se jen tak neodmítá. Marek utíká z otroctví a dává dohromady družinu hrdinů. Ta vyráží na pomoc kněžkám uneseným krvežíznivými Orky... Marek je otrokyně, která se potají učí kouzelnicí. Jednoho dne ji pán pošle do města, kde jí skutečný kouzelník poradí, kam se má vydat, aby se kouzelnicí stala. Toho večera se vrací pozdě domů a poprvé se setká s Thanem, který pracuje u hlídky a zastane se jí. Marek se setká i s Dagenem, který je zloděj a okrade ji o peníze. Marek je při návratu chycena hlídkou a její pán ji pak zbije. Marek ho ale kouzlem zabije a musí z vesnice utéct. Marek pána zabila pomocí černé magie, jen o tom nic moc neví. Hledá v hostinci, kam ji poslal kouzelník, nějaké dobrodružství, ale nikdo ji nechce. Pak se objeví Teela, která nabízí za záchranu své sestry 200 stříbrných. Marek na nabídku kývne a vezme k sobě Thanea i Dagena...
Skupina vystopuje Orky, kteří by měli držet Teelinu sestru, ale Caeryn v jejich táboře není. I tak dojde k bitvě a skupina jen tak tak uteče. Dagen skupinu opustí, protože se naštve na Teelu, že nezmínila, že by Caeryn mohl držet obr. Trojice pokračuje v pátrání bez Dagena, ale Thane a Teela jsou nakonec obrem zajati. Marek se podaří osvobodit Dagena, kterého zajali Orkové. Dvojice pak vypátrá doupě obra a tam najdou Thanea, Teelu a Caeryn. Skupina musí bojovat s obrem i obřími pavouky... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se čekat, že tohle nebude nic moc a také to nic moc není, ale tvůrci se celkem nadšeně snažili splnit nároky fantasy, jsou zde nějaké hrozné triky, je zde cesta, je zde skupina, které se možná dá i celkem fandit. Jo, já jsem nečekal nic velkého a to jsem nedostal, takže alespoň tě 40 %, to mi k tomu docela sedí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když si to tak vezmeme... Kolik filmů s takovou tou ryzí tématikou dračáku vlastně vychází? Téměř žádné a proto jsem dal šanci Mythice. Není třeba chodit okolo horké kaše - ten film je klasický levný. Špatně natočený, zahraný, a hlavní zápletka o záchraně kněžky je dost plytká. Na druhou stranu má hodně daleko od zvěrstev Asylumu. Úhlavní skupina, kterou tvoří bojovník, zloděj, kněžka a úhlavní nekromancerka (v dabingu špatně jako „nekroromantička“), je na chudé poměry filmu docela sympatická, děj se zbytečně netáhne a člověka vezme i do hor, nebo lesů. Kostýmy nejsou úplně k zahození a CGI efekty, byť se vším ruku v ruce levné, jsem viděl už mnohem horší (obr byl prkennej, ale ušel). Zbytek jak říkám - levný, nepropracovaný, ale snažící se naservírovat děj, který jako by z oka vypadl nějakému tomu chvilkovému sezení s figurkami, kostkou a vypravěčem. Ve srovnání s Dračím doupětem (ano, myslím tu nechvalně známou filmovou adaptaci, kterou mám rád), je to brak, ale pořád... Mohlo být hůř. Osobně jsem zvědav, jestli se další díly někam technicky posunou, nebo se celá série ponese v tom, v čem první díl. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

„Pán Merisi, čo si prosíte do erbu?“ „Havrana. Čo sa tak vznáša, že zabíja všetkých, no vzápätí ich oživuje. Čo chrlí oheň smrti, no obratom poskytuje vodu večného života.“ „Pokúsim sa niečo načrtnúť, ale finálny výzor musí schváliť Mythica.“ „A to je kto do čerta. Viem ju zabiť?“ „No, nie je to jedna osoba, ale súbor...hm...nadprirodzene obdarených bytostí z viacerých kútov sveta.“ „Obdarený ako veľkosťou prirodzenia? Nemám rád to slovo, lebo značí dvojzmyselnosť. Kútov...poondiaty multikulturazlimus. Keď ich pošlem tam dole aby vreli v kotle, súhlas nepotrebujete ?!“ „Ehm...nemal by som ako vedúci rádu schvaľovať takéto veci, ale viem, že moju nevôľu to urobiť nebudete brať vážne...“ „To si píš, ty si tu na preklady starých kníh a starostlivosti o pútnikov. Ja robím škaredé veci, ktorými sa nechceš zamazať!“ „Tak dobre. Robte čo potrebujete, erb bude hotový do príchodu kráľovnej a slávnostného obradu v Chartres.“ „Výborne. Tam ukážem kto som. Vás neminie odmena... Laudetur Iesu Christi!“ „In aeternam!“ „Ach, čo som to spravil, on zničí Mythicu, zničí ich všetkých, nemajú šancu...kráska, človek, ork, čarodejnice, úbohé bytosti....“ zhrbený opát nariekal, keď zobral do ruky uhlík...(videné 03.05.2015, JOJ archív) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s obdobnými výplody z pera mistra Bolla si Mythica vede docela dobře. I když film trpí tradičními neduhy nízkorozpočtových výpravných fantasy a často se člověk neubrání smíchu, najde se tu pár dobrých věcí, jako jsou třeba hezké herečky, ne úplně dřevění herci, pěkné reálie, kostýmy a dokonce i vcelku povedená CGI pavlčí potvora. Jen je škoda, že místo peněz na několik málo štěků Kevina Sorba si madam Black nenajala někoho, kdo by dokázal nasnímat těch pár bitek, které tu byly. Každopádně když jsem si prolétl režisérčinu filmografii, čekal jsem megaprůšvih, ale nakonec to dopadlo k mé relativní spokojenosti a snad se podívám i na druhý díl. 50% ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Parta nadšenců dostala na svůj LARP na pár minut Kevina Sorba, tak to natočili, přihodili trochu CGI a generické orchestrální hudby, a vznikla Mythica :-) Příběh víceméně nulový, jak to tak u D&D bývá, ale nejde neocenit nadšení pro fantasy: Ras a povolání tu potkáte tolik, že by se tu leckterá větší franšíza mohla učit. Vzhledem k rozpočtu se ale všechny maskované či digitální potvory objeví jen na chvíli, takže ve finále je to zase jen příběh o partičce bělochů, škoda :-) Navíc se většina děje odehrává v noci, takže za své bere i ta pěkná fantasy barevnost. Hádám ale, že po předchozích výkonech tvůrkyně je zdejších 43 % slušným a odpovídajícím výsledkem :-) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno