Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (115)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHEN I PULL A DEAL OFF THE TABLE, I LEAVE NAGASAKI BEHIND." ---------- Wall Street v seriálovom prevedení, kde je v každej druhej epizóde nejaký zaujímavý fetiš? Bolo na čase! Málo filmov sa dotiahlo na úroveň prvého Wall Street, avšak aj tú drobnú hŕstku filmov Miliardy dobehli a hravo predčili. Senzačná dvojka Giamatti & Lewis hrajú oslnivo, presvedčivo a o dušu, spoločne zvádzajú súboj moci a vplyvu. Divoké finančné ródeo v tej najlepšej možnej podobe a kvalitou najbližšie k Oliverovmu dieťatku z osemdesiateho siedmeho. ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný seriál vyprávějící především o dvou mužích a jejich soupeření. Chuck Rhoades, státní návladní newyorského jižního okresku a Bobby Axelrod, miliardář, majitel firmy Axe Capital, která vydělává na hedge fondech. Tito dva tvrdí, chytří a nekompromisní muži se již od úvodního dílu dostanou do křížku, a poté si jdou nemilosrdně po krku a nebojí se proti sobě použít všech dostupných možností. Vliv, moc, zdroje, známosti, média, peníze spousta peněz, lži, zrady, úplatky, nabídky nebo zastrašování, to všechno hraje významnou roli v tomto osudovém zápolení. Mezi těmito buldoky stojí Chuckova žena Wendy, jenž zároveň pracuje, jako motivační kouč u Axelorda ve firmě. Další důležitou postavou je také manželka Bobbyho Lara, která začíná sama za sebe podnikat a nebojí se použít stejných taktik a strategii pro dosažení cíle jako svůj manžel. Mimo hlavní dějovou linii, se samozřejmě řeší také manželské krize obou (ne)hrdinů, tak i další problémy. Musím ocenit také famózní hudbu, která se line napříč celou řadou. Skvělý seriál, který i přes mnoho odborných termínů a odboček, ať už ze sféry byznysu a obchodu či právnictví, zůstává srozumitelný a pochopitelný, ale i vzrušující a napínavý. ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Koncert dua Giamatti vs Lewis. Koncert, který byť má již mnoho epizod, stále baví a neustále přináší něco nového. Já jsem v týmu Axe, kde vy? :) PS: S pátou sérii končím. V nejlepším přestat, což se u mě rovná skončit s Bobby Axelrodem, kterého už v castingu na šestou nevidím. Byla to ale moc pěkná jízda. PS back on track se 7kou. Závěr jsem si nemohl nechat ujít a stálo to za to. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice chytře napsané, skvěle zrežírované a výtečně zahrané. Ačkoliv našinec stěží může pochopit zákruty amerického investičního podnikání, příběh sám o sobě je natolik nosný, originální a vynalézavý, že se od toho těžko vstává. Souboj dvou vyhraněných osobností vedený do značné míry přes "společnou" ženu je sám o sobě lahůdka. K tomu přibývají zajímavé vedlejší příběhy a atraktivní kulisy finančního byznysu, prokurátorských kanceláří a samotného New Yorku. Celkově opravdová lahůdka. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Testosteronová jízda dvou alfasamců a poměřování ptáků v dosud nevídaném měřítku. Jak Damian tak Paul dávají do svých rolí maximum a je problém fandit jen jednomu z nich, naopak sympatie se postupně přelévají z jedné strany na druhou. Maggie Siff, jakožto ledovec schopný odrážet ony dva ledoborce s lehkostí bytí, je vynikající. David Costabile je figurku vskutku zábavnou, přesto z něj jde respekt. Nevěřil bych, že mě bude bavit sledovat dějiště financí, ale stalo se. ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)
  • Když se Lara (Malin Akerman) vrací s chlapci domů a Chuck (Paul Giamatti) se vrací k Wendy (Maggie Siff) a vzápětí Bobby (Damian Lewis) smaže své hlasové zprávy v Lařině telefonu, slyšíme po celou dobu skladbu „With or Without You“ od irské kapely U2 z jejich pátého alba „The Joshua Tree“, které vyšlo v roce 1987. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama