Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (285)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil." Kameňákovský humor nikdy nepatřil k mým nejoblíbenějším, ale ani mi nikdy neublížil. Proto jsem se do Kameňákova beze strachu vydal i na vánoce a dopadlo to podle předpokladu. Trochu nudy, několik vousatých vtipů a pár novějších pokusů o vtip. A přestože s tímto snímkem nejsem nijak zvlášť spokojen, tak mi jen tak neprošuměl kolem hlavy a pár okamžiků si dokonce budu pamatovat celý život - jen si nemůžu vzpomenout, které to jsou. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Byla velká chyba si myslet, že nic horšího než třetí a čtvrtý Kameňák už natočit nejde. Marně jsem doufal, že bude Vánoční Kameňák alespoň trochu na úrovni a nabídne ne tak trapnou podívanou, jaké jsme byli svědky u předchozích dílů. Tvůrcům se však povedlo laťku trapnosti zase o kousek posunout. Co tohle jako má být? To už se snad všichni plně zbláznili? Tohle by nikdo soudný v životě nevypustil mezi lidi. Absolutní vrchol nevkusu, herecké výkony level 0, neustálé přehrávání a totálně nesmyslné scény. Nenašla se ani jedna pasáž, která by nepůsobila extrémně trapně. Upřímně jsem se místy za herce dost styděl. V zájmu psychického zdraví diváků bych doporučoval nechat značku Kameňák hezky spinkat a dál tak netrýznit českou kinematografii. Jak by řekla stará Kropáčková, bída a utrpení, nemám absolutně co hodnotit. 0/10. ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Vánoční kameňák hodnotím na roveň novým dílům Star Wars. Taky u nich můžete žehlit, aniž by vám unikl příběh. Star Wars má oproti Kameňáku zásadní problém, protože jediná síla, která se s nimi pravidelně vrací/probouzí/… spočívá ve vizuálu, popř. hercích. Kameňák nemá nic z toho, navíc nemá scénář, režii, takže tam vlastně není co zkazit nebo kritizovat. Samozřejmě nemá ani humor, má ale hodně srandovních zvuků, které diváka opětovně zaskakují v okamžicích, které zřejmě Troška identifikoval jako humor obsahující. Tyto zvuky mě opětovně nutili brát puštěnou televizi na vědomí, a párkrát mě upřímě rozesmáli. Jako všechny (dvě) scény, ve kterých se objevuje Miloš Zeman. Ty jsou až šokujícím způsobem vtipné a nabízejí otázku, zda by Troška (Brabec) neměl kupříkladu režírovat novoroční prezidentský projev nebo příští vojenskou přehlídku. Film to tedy opět není (zároveň opět těžko kritizovat, protože zde zjevně tato ambice nebyla), vtip opět absentuje (vyjma okamžiků, kdy jsou pokusy o humor natolik agresivní, že se dostáváme z nuly do hlubokých minusových hodnot ), ale domácí ruční práce (pokud je v místnosti nepřetržitý hovor a 4-8 lidí) u toho dělat jdou. Novým Star Wars na truc dvě hvězdy, za každého Zemana jedna. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl ucházející. Kameňák 2 byl koukatelný. Kameňák 3, tam bylo vidět, že je největší čas to ukončit. Kameňák 4 byla ukázka pekla. A Vánoční Kameňák je něco, na co se nedá nějak normálně komentovat. Nudné, bez vtipu, hodně neoriginální parodie na Zemana, písnička na konci... Všechno to tvoří něco nekoukatelného, nudného, příšerného. Je to lepší než Kameňák 4, ale i tak je to nekoukatelná sra*ka... ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Ani páté pokračování nejznámějšího českého rádobykomediálního filmového bizáru se nedokázalo vyhrabat z pomyslného odpadového bahna. A proč? Protože tam chodí Dejdar půlku filmu s afrem na hlavě, Bučková zpívá nejtrapnější vánoční song ever, hraje tam Láďa Hruška, přibylo "vtipů" se sexuální tématikou, jedna z postav má úchylku na sex se zvířaty, teenager zdědí po dědečkovi bordel, probíhá tam pánský striptýz v růžových zaječích kostýmech a na závěr sjede Vašek Vydra na lyžích kopec sněhu na náměstí. Jenom si tak v duchu představuju situaci, kdy scénárista dopsal scénář a řekl si: "Jo, tohle bude pecka. Pod to se rád podepíšu." ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Mělníku. (SONY_)
  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama