Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajtovi sa po rokoch pátrania podarí chytiť a zabiť nebezpečného vraha, ktorý unášal a zabíjal nevinné obete. Vrah sa venoval okultizmu, a preto je jeho úkryt plný tajuplných symbolov. Policajt si ako dôkaz z miesta činu odnesie ručne vyrobené bábiky, ktoré sa však nedopatrením dostanú k jeho dcére. Bábiky sa tak ocitnú v nesprávnych rukách a policajt po tom, čo sa pri vražde v jeho oblasti objaví symbol známeho vraha, zisťuje, že tento prípad sa ani zďaleka neskončil. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení, zvlášť po nepochopitelně nízkém zdejším procentuálním hodnocení. Obyčejný film se zjevně nevysokým rozpočtem, s lehce televizním vzezřením, s obyčejnými herci, a přitom záživná i zábavná oddechovka... Tedy pokud vám přijdou zábavné krvavé vraždičky. Jistě, Angel Heart, Chucky ani třeba Fallen to sice není, ale určitě to není ani žádné aušusové videobéčko, na které se to v prvních minutách tvářilo, nýbrž slušně napsaný i natočený krimithriller okořeněný trochou vúdú. Nečekaně dobrá postava je černá vědma, nejslabší bohužel asi hlavní hrdina, kolem kterého padají lidi jako mouchy a on se tváří, jako by se snad nic vážného nedělo. A to, že kvůli své parťačce nestřelil bez rozmýšlení Ethana mezi oči, když ten mu navíc svým černým utahovákem prznil bývalku, považuju za těžko stravitelný scénáristický kiks. Ale jinak nadprůměrná spokojenost. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak známky horroru to mělo díky použitému woodoo námětu a celkem slušnému gore. Bohužel bylo nutno "nějak" děj rozjet a tak samozřejmě (jak jinak u US filmů) nastoupila jedna iracionálnost hnedle na počátku. (spoiler:docela by mě zajímalo "co jiného" měl tatínek připraveno za "dárek" v autě pro svou dcerunku?? či se "předměty doličné" mohou jen tak rozdávat na potkání??). A pak tak trochu nastoupil "nechtěný" humor ;-) v podobě vypořádání se se zahradníkem. (tedy více bych se nasmál, pokud by se daná situace odehrála na tom pohovoru :-))) něco ve stylu: Tak jste prošel pane - múžete nastoupit .....kuch, kuch, kuch :-)).... ale dost té srandy a ted vážně ;-) Námět rozhodně zajímavý, i hudba nebyla vybrána zle. Hlavní protagonista sice působil jako prkno, nicméně o to více to vyvažovala jeho "dcerunka", která svou úlohu zvládla znamenitě. Závěr se sice dal předvídat, každopádně nebylo to tak "okaté" jak u většiny obdobných počinů bývá. Nicméně "co to bylo"? to na samém konci??? to jsem nějak nepochopil (a asi nebudu jediný ;-)) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Případ brutál sériového vraha byl uzavřen. Vrah je po smrti. Zbyla po něm jen skříňka s prokletými figurkami. Ty se záhy dostanou k osmileté dceři vyšetřujícího detektiva. Jejich distribuce mezi další lidi nebude trvat dlouho. Film si hraje na originální flákanec, v hororovém odvětví lze najít nemálo spřízněných variací. Design panenek spočíval v kusu dřeva a omotaném špagátu, film se ale tímto ubohým designerským nápadem neopomene zmínit v úvodních titulcích, jako kdyby to byl velenápad. Vedle toho se v nich dočtete, kdo tenhle počin inicioval. Produkci, scénář a hlavní roli spáchal jistý Christopher Wiehl, který má do kvalitního herce daleko, emoce ohledně zavražděných přátel projevoval s výrazem zkušeného kameníka, scénář měl, jak když jednotlivé kapitoly opsal z jiných filmů, a produkce je téměř céčkového ražení. Vlivem těchto faktorů je film úplně bez napětí, na což rezignoval i režisér Padraig Reynolds, který poměrně stereotypně vrhne před diváka několik krvavě vyvedených scén, přičemž zřejmě pochopil, že jinak ten film zajímavým neudělá. A tak si divák několikrát za film očistí šat od litrů krve, až film doklopýtá do finále, po němž by měl i čaj sílu v poměru se slabotou, která se vyřítila. Cast je nemotorný, poměrně děsivým rozměrem disponovala především malá holka, jinak z herců nikdo nijak nevynikal, režisér měl zřejmě slabost pro plavovlásky, kterým daroval celé ženské obsazení. Užijete si monotonní srajdu, u níž se kvalitativní pozitiva hledají jen obtížně. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byrokratický detektiv způsobí smrt řady nevinných. Prokleté panenky si nacházejí své oběti po smrti sériového vraha. Pomocí pradávné magie (okultismu ne) do nich uzavřel svůj strach, děsy a hrůzu, které pak ovládnou toho, kdo si panenku vezme. Průměrný slasher s několika hezkými scénkami - nejlepší je fulciovské vrtání hlavičky. Krví se sice nešetří, avšak většinu dalších útoků si divák domýšlí. Zahradní nůžky i ty obyčejné se míhají, skleněný střep podřezává, leč divák vidí už jen tryskající rudé fontány. Pokud by byl film napínavější, rozhodně by to nevadilo. Jenže mezi útoky plyne děj líně a atmosféra se vytrácí. Pěkné je, že za veškeré hovadské chování postavy zaplatí tak, jako třeba detektivova parťačka (to byl nápad, vydat se na cestu do domu sama...). Mrzelo mě, že detektiv nakonec ztrestán nebyl! 2,5* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že s tímto režisérem, to jde spíše poslední dobou z kopce. Dva a půl roku očekávaný Slasher Open 24 Hours, byl nakonec jen průměr a nejnovější Dark Light, byl dokonce podprůměrný až televizní Horor. Padraig Reynolds, má na svém kontě celkem čtyři filmy/Horory a tenhle jeho druhý, je pro mě ovšem velikým překvapením. Už ta úvodní scéna, kde vrah provrtá hlavu policajta skrz na skrz, mě solidně odrovnala. Příběh, je o prokletých, dřevěných panenkách, vyrobené šamankou, kdesi v Guatamele, které se dostanou k nevinným lidem v podobě přívěšku, který z nich udělá vraždící psychopaty. Jsou tu celkem tři povedené, brutální, krvavé vraždy, příběh mě oslovil, bylo to napínavý, má to slušný tempo, postavy celkem sympatické a finále bylo pěkně intenzivní. Za mě podařený Horor a určitě se podívám na režisérovo prvotinu Rites of Spring, ať to mám hezky komplet. (210. hodnocení) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama