Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 6 (2002) (série)


Stíny minulosti (S06E16)

(epizoda)
  • Německo Schatten der Vergangenheit (více)

Obsahy(1)

Tomovi předpoví jasnovidka, že potká tu pravou. To se skutečně stane, jeho milá se jmenuje Elena a pracuje v přepravní firmě. Bohužel se ale brzy objeví její bývalý milenec Leon, drsný pašerák drog. Leon Elenu unese a nabídne Tomovi výměnu - Elenu za zabavené drogy. (TV Nova)

Recenze (6)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímhle dílem je to těžké. Sám o sobě je vlastně jen průměrnou kriminálkou s pašeráky drog. Máme tu generického mafiána (který se mimochodem objeví snad jen v jedné scéně) a nevýrazného Leona, jeho hlavního poskoka. Tom se zase zamiluje a jeho nová láska je v ohrožení života. Prostě nic nového, nic originálního. A ani nic moc zapamatovatelného (jen ta akce je zdařilejší než u některých jiných epizod této série). Člověk tedy musí brát v potaz fakt, že toto je pouze 1. část dvoudílného příběhu. Tento díl připravuje půdu následující legendární epizodě, buduje charaktery klíčových postav a popisuje události, na které budeme v "Rozloučení" navazovat. To je jeho skutečná funkce. Je to takové nutné zlo, příprava hřiště před rozhodujícím zápasem. V tomto dílu je Leon slabým záporákem, ale kvůli tomu, co tady prožije, se vyvine v nezapomenutelného a neskutečně zábavného kobráckého psychopata. Poznání Eleny je také nezbytné, aby příští díl vyvolal u diváka ty správné emoce. Kontext s následující epizodou je důležitý, jinak "Stíny minulosti" neobstojí. I tak je to ale jen za čtyři. 2. část tohoto příběhu je mnohem, mnohem lepší. Tady se zatím jen rozdaly karty, hrát se začne až příště. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak přeci jen mám i další samostatný dvojdíl. Tento sice neobsahuje klasické "pokračování příště", ale reálně se jedná o první ze dvou částí, na jejichž konči odejde Tom. Hvězdou první části však není Tom, ani jeho osudová partnerka Elena, nebo super zajímavý záporák, ale Johannes, který se zde objevuje v Kobře poprvé, a vydrží v ní snad až do 13. série :) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama