Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta ujede od běžné silniční kontroly. Policisté ho pronásledují. Prchající řidič narazí do protijedoucího vozu a zahyne. Semir a Tom se snaží zjistit, proč se řidič vyhnul kontrole, když měl vozidlo i náklad v pořádku. Pátrání je dovede ke skupině zkorumpovaných policistů... (TV Nova)

Recenze (5)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste četli některé mé komentáře k předchozím dílům, tak jistě víte, že v Kobře 11 nenávidím zkorumpované policajty. Je to typ záporáka, který se v novějších dílech seriálu objevuje stále častěji. Proto mám na tento typ postav neuvěřitelnou averzi, v rámci seriálu se z toho stalo směšné klišé. Vždyť jen v 6. řadě (Nova Action ji vysílá v jiném pořadí, než je tady uvedeno) je toto teprve třetí díl a ve všech třech byl zkorumpovaný polda. Tady je to dokonce celá stanice zkorumpovaných policajtů. Takže by vlastně pro mě měl být tento díl noční můrou. Jenže není. V této epizodě je to trochu něco jiného. Nemám rád ty epizody, v nichž Kobra něco vyšetřuje a v příběhu se objeví nějaký policajt, který jim buď asistuje nebo je šéfem nějakého jiného oddělení, a dříve nebo později se ukáže, že je špinavý (pracuje pro hlavního padoucha). V "Černých ovcích" je to ale jiný typ zkorumpovaných policistů. Tihle dělají na sebe, šikanují a vydírají autodopravce a kasírují od nich peníze. Což je celkem dobrý nápad, možná trochu přitažený za vlasy, ale rozhodně zajímavý. Šéfa stanice se snažili alespoň částečně charakterizovat - býval dobrým policistou v drsné čtvrti, ale jednou udělal chybu a už se to s ním táhlo celý život, tudíž snadno sklouzl na opačnou stranu, když s ním systém vydupal. Takže se jedná o jednoho z těch nejzajímavějších zkorumpovaných policajtů v seriálu, jelikož je takhle vykreslený. Navíc v závěru jeho představitel krásně přehrává, což je u kobráckých záporáků vždycky zábavné. To, že jsou policisté v tomto okrsku, kam jsou překládáni za trest, vlastně determinováni k zločinu, je také dobrý nápad. Rozhodně bych se ale v příběhu obešel bez hodné a naivní mladé policistky, která postupně odhaluje, co jsou její kolegové zač. Její postava není moc zajímavá (vlastně je mi celkem ukradená) a pro děj zas tak významná není, Semir a Tom by na to přišli i bez ní. Dodnes si pamatuji, jak jsem v dětství tento díl poprvé viděl a na konci jsem měl radost z toho, že bude pracovat u Kobry. Dnes nechápu proč. To se mi ta postava tak líbila? Každopádně jsem byl hodně naivní, když jsem si myslel, že se z ní stane stálá vedlejší postava a la Bonrath s Herzbergerem :-) Po této epizodě už se nikdy neobjeví. Akce je klasicky dobrá, i když finální honička mi přišla mírně odfláknutá. Je to povedený díl. Kdyby si s tím trochu vyhráli, mohlo to být za 5. Jenže na úplný vrchol tomu pár věcí chybí... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S těmi zkorumpovanými policajty je to tak trapné klišé, i to jak, si Semir a Tom hrají na poslední spravedlivé policajty v celém Německu a hned usuzují, že to musí být celé oddělení, ne jeden nebo dva z nich. Na rozdíl od jiných dílů tu ale máme alespoň logičtější vysvětlení než "zlákaly je prachy". A to závěrečné usvědčení hlavního šéfa, kdy ho přistihnou s obálkou výpalného přímo v ruce, to nemělo chybu, včetně jeho zábavného přehrávání. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama