Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Semir pronásleduje na dálnici mladý pár, který ukradl sportovní vůz a snaží se upláchnout. Náhle však v protisměru prorazí policejní zátarasy jeep a střetne se s prchajícím sporťákem. Z jeepu vyskočí jeden z pasažérů a s kabelou v ruce prchá do blízkého lesa, druhý zůstává zraněný ve voze. Krátce poté se policii podaří zjistit, že to jsou bankovní lupiči, kteří právě přepadli jednu filiálku a podle informací Interpolu jsou oba nakaženi nebezpečným virem. Úřady se obávají nebezpečí epidemie. Tomovi a Semirovi jde při vyšetřování o život. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi pamätná epizóda jednak pre fajn hádku našej dvojice, jednak pre zaujímavú linku s epidémiou (ktorá po koronke má väčšie grády) a skvelý záver kde nahaňajú vznášadlo. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vaše šéfka má básnický střevo, co?" "Taky ráda kutí." Zatím asi nejlepší epizoda s Kranichem: výborné špičkování mezi ním a Semirem, skvělá akční scéna s hopkajícím Tomem na dálnici, záporak měl motivaci... tohle by byl dobrý pilotní díl :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejlepších dílů seriálu. Najdeme tu vše, co má kvalitní epizoda staré Kobry 11 obsahovat. Děj je velmi napínavý. Semir v roli rukojmího sice není v rámci seriálu zrovna originální zápletka (ostatně to tu bylo relativně nedávno - v pilotu k této řadě), ale tady se do hry dostává ještě nebezpečná nákaza, čímž jsou sázky hodně vysoko. Akce je v této epizodě velké množství a je naprosto luxusní. Scéna, kdy Tom přeskakuje z jednoho jedoucího kamionu na druhý a do toho hraje La Grange od ZZ Top, je pro mě jednou z ikonických scén staré Kobry. Přesně takovéhle nezapomenutelné akční spektákly jsem postrádal u většiny epizod 4. série. Dále tomuto dílu nechybí humor, především výborné hlášky. Kvalitní jsou i epizodní postavy. Záporák není vůbec špatný a dialogy mezi ním a Semirem jsou vypilované. Navíc oceňuji, že se ho snažili alespoň trochu charakterizovat (belgický voják, který se dal na dráhu zločinu poté, co ho zradila a opustila jeho vlast), v této fázi seriálu tu máme většinou již jen generické padouchy bez vlastní osobnosti, takže toto je milý detail. Zemský předseda vlády je v podstatě stejný typ postavy jako jeho předchůdce z "Pekelné jízdy na A4". Tam však politik škodil zcela bezdůvodně (respektive proto, že scénář potřeboval nějakého záporáka), zatímco zde jsou jeho důvody pochopitelné a jen to přispívá k budování napětí. Epizoda je prostě dobře napsaná. Není divu, když ji dělal stejný scenárista jako "Slepou lásku" ze 4. série, která byla jedním z jejích vrcholů. Budu se opakovat, ale takhle by měla Kobra 11 vypadat - neměla by to být laciná německá detektivka se třemi vloženými akčními scénami (úvod-prostředek-začátek), ale super jízda od začátku do konce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama