Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Tajemná moc (S04E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Úřednice Spolkového kriminálního úřadu Laura Wagnerová zařídí pomocí moderního elektronického zařízení autonehodu mafiánského poslíčka. Tomu pak z havarovaného automobilu ukradne převážený obnos peněz. Tom a Semir považují zdánlivě rutinní nehodu za téměř vyřešenou, když si náhle uvědomí, že je to již třetí neštěstí v krátké době způsobené záhadným defektem na elektronice. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě 5 hvězd ano... Ta baba s tou EMP puškou je super i když je jasné, že nedopadne moc dobře... Jinak ať žije Spolkový kriminální úřad, ano je to ten se skoro neomezeným vlivem a mocí... Tak by bylo hodně nepravděpodobné, že by se taková šílená ženská tam mohla vůbec pracovat, nebo že jí neodhalí... ;) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající "Janina" je v modrých číslech, zatímco tahle blbost má 77 %? "Tajemná moc" je pro mě jedním z nejhorších dílů seriálu (respektive staré Kobry 11, s novými sériemi nemohu srovnávat). Ani v dětství jsem ho neměl rád, a to je co říct. Omlouvám se "Tulipánům z Amsterdamu", ty jsou v porovnání s touto epizodou majstrštyk. Tohle je neskutečná debilita. To je sice i "Maniak na dálnici", ale to je tak krásně ujetý díl, který se nebere vážně, takže se v konečném součtu jedná o vynikající zábavu. "Tajemná moc" se naopak tváří strašně vážně a to tomuto dílu škodí. Už jen ta zápletka je neskutečně blbá - policejní technička je těžký gambler, a tak za pomoci fantasmagorické EMP zbraně přepadává auta mafiánských kurýrů s penězi. Já v Kobře snesu kdejakou stupiditu, vím, že u toho seriálu musím mít vypnutý mozek, ale tohle už je za hranou. V německém seriálu z roku 2000 působí EMP puška neuvěřitelně směšně. Když už se tvůrci pustili do vod sci-fi, tak radši měli udělat díl, v němž unáší auta z dálnice mimozemšťané, to by bylo alespoň zábavné...dobrá, teď trochu přeháním. Nemyslete si, že ten sci-fi aspekt je tím jediným, co mi na epizodě vadí. Kdepak. To je jen špička ledovce. Špatně je tu úplně všechno. Záporačka je necharismatická a její zázračné počítačové schopnosti, které strčí do kapsy i techniky ze seriálu CSI, jsou rovněž k smíchu. Je to celé prostě neuvěřitelné. Jasně, v Kobře 11 lítají běžně auta vzduchem a hlavní hrdinové jsou nesmrtelní supermani, ale přeci jen by tu měla být určitá realistická mez, která by neměla být překročena. V tomhle dílu nebyla překročena, ale totálně rozmetána. Vlastně mi to celkem připomíná novější epizody Kobry 11, které jsou podobně přehnané (teroristé, atomovky, superhackeři apod.). Obrovská míra přehnanosti je jedním z důvodů, proč nemám rád pozdější série. Ale ani toto není všechno, co je na tomto dílu špatně. Děj, už takhle blbý, je strašně překombinovaný. Když se Laura pokusí falešně obvinit Semira a Toma z korupce, je to celkem zajímavý zvrat, ale přichází moc pozdě, téměř na samotném konci epizody, takže to k ničemu nevede. Většinu špatných epizod Kobry zachraňuje alespoň dobrá akce. Ta tu ale není. Finálová honička postrádá grády a ten úplný konec s Laurou a Semirem v jednom autě už to nevytrhne. Za mě je to prostě příšerný díl. Při sledování se nebavím a cítím, jak mi umírají mozkové buňky. Kobra 11 může být pitomá, ale musí být zábavná. Tomuto dílu zábavnost chybí. A to pak nezbude vůbec nic... Jednu hvězdičku dávám za pár světlých momentů a za to, že je to zapamatovatelný díl. Sice kvůli tomu, jak je špatný, ale aspoň je zapamatovatelný. Nejhorší je blbá šeď. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť epizóda ktorú si dobre pamätám avšak kvôli tomu, že zaporáčka používala tú EMP nie preto, že by bola extra kvalitná, šak kolega Colonist to pekne zhrnul, ale ja budem zhovievavejší a dám tomu slabé 3*, stále je to moja detská srdcovečka. Hej a a ten italiano mafiózo bol pekne na prd obsadený, ale zas vyžratý bol kvalitne. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama