Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Maniak na dálnici (S04E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Semir se zabývá tragickou nehodou mladé ženy, která zahynula v plamenech svého automobilu. Tom nalezne projektil, který někdo s největší pravděpodobností odpálil na kolo mrtvé nešťastnice. Ještě než policisté objeví nějaké stopy, má neznámý pachatel na svědomí další čin. Hází granáty na projíždějící auta. Tentokrát ho uvidí malý chlapec, kterého násilník tak fascinuje, že se nakonec k němu připojí. Vrah se se svým malým průvodcem připravuje na další útok... (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

Gulde 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejikoničtější díl Kobry 11 s nezapomenutelnou hudbou od Crysthal Method a Prodigy, který se mi už tehdy před mnoha lety vryl do paměti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Tak CSFD nám dala možnost ohodnotit a okomentovat jednotlivý díly Užovky (Ehm no já vím Kobry přece) 11 a já to celkem kvituju, páč některý díly mi rozhodně za koment stojí. No a tenhle Maniak na dálnici je totální úlet. Prostě magor co se mstí tak, že rozpoutává hromadný havárky na dálnici, háže granáty po autech a palí po nich z plamenometu za doprovodu hudby Prodigy a písně Fire Starter! Totální pecka a absolutní guilty pleasure nářez. Suverénně nejlepší Kobrácká záležitost všech dob. Pod 5* nemůžu jít.100% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je přesně ten typ epizody, který vystihuje anglické spojení "batshit insane". Jestliže jsem se u "Tulipánů z Amsterdamu" zamýšlel nad tím, zda scenáristé nebyli na drogách, tak u tohoto dílu o tom nepochybuji. Tady se muselo fetovat ve velkém. Každopádně z toho vznikl zapamatovatelný a neskutečně zábavný díl. Když to vezmu kolem a kolem, je to neuvěřitelná blbost, nemá to logiku a o nějaké realističnosti nemůže být řeč. Všechno je tu přehnané - na dálnici se prakem střílí granáty, maniak fetuje, tancuje a jeho herecký představitel přehrává jako o život, Tom jen tak ležérně přiletí do práce vrtulníkem, do maniaka se zabouchne malý kluk, ze kterého jednou patrně taky vyroste psychopat, v závěru se na scénu dostane helikoptéra s kulometem... No prostě šílenost. Je to stupidní díl, ale neuvěřitelně zábavný. Tady je to zkrátka ještě ta dobrá míra stupidity. S vypnutým mozkem se člověk skvěle baví. Guilty pleasure jako prase. Jasných 5 hvězdiček, jinak to nejde. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě si Andrea Schäferová (Carina N. Wiese) pořídila jako své nové auto červenou Škodu Felicia ve variantě vyráběné mezi lety 1994 až 1998. Stejná postava má v pozdějších epizodách například Škodu Fabia Combi první generace nebo druhou generaci Škody Fabia s karoserií hatchback. (FIAT 500)

Reklama

Reklama