Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 3 (1998) (série)


Osamělé vítězství (S03E16)

(epizoda)
  • Německo Ein einsamer Sieg (více)

Obsahy(1)

Na Mallorce se schyluje k velké tragédii. Nejenže André Fux úspěšně se Semirem zapátrali, ale byli také skupinou zločinců zajati a šlo jim o život. Jenže tito chrabří hoši se vždy z každé šlamastiky "vylížou" a vše spěje k finálovému happyendu. Ale zločinci, kteří již nemají co ztratit, bojují ze všech sil. Co se jim podaří, je, že vystřelí po Andrém Fuxovi harpunu a jeho život vyhasíná v hlubinách moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Andrééééééééééééééééééééé!!!!!!!!!!" Dodnes si pamatuji, jak jako malý kluk sedím v našem obýváku na koberci, sleduji konec tohoto dílu a brečím. Nepamatuji se, že by mě v televizi něco takhle zasáhlo. I v pozdějších letech se stalo, že jsem byl u různých filmů a seriálů naměkko, ale nikdy už jsem nebrečel. A i teď při posledním zhlédnutím v roce 2020 je ten konec "Osamělého vítězství" neskutečně silný. Samotná scéna s harpunováním ani tak ne, ale ten konec, kdy hraje smutná variace znělky a zničený Semir prochází strážnicí, to je ten správný tearjerker. Už jsem tedy pochopitelně nebrečel, ale naměkko jsem byl. Ta hudba, ty pohledy kolegů, Andrého Mercedes, vzpomínka na přetahování se o to, kdo bude řídit...Tenhle díl zkrátka pořád funguje. Není to jen nostalgie, je to dobře natočený. Tento díl znamená konec jedné éry a vlastně i konec té nejlepší Kobry 11. Následující první dvě série s Tomem mám sice celkem rád, ale kvalita seriálu se zde postupně snižuje. Navíc s Andrém umřela i hudba Reinharda Scheureggera. Byla sice repetitivní a minimalistická, ale jeho výrazné hudební motivy z prvních tří sérií se mi vryly do paměti. Od "Pekelné jízdy na dálnici A4" si nepamatuji z hudebního podkresu nic. Aspoň že Scheureggerův duch ještě částečně přežívá do 10. série v podobě klasické honičkové hudby a některých jeho akčních motivů (a smutná variace znělky se také ještě několikrát objeví). Král je mrtev, ať žije král. P.S. Ta prasárna, co udělali v 18. sérii, kdy Andrého na jeden díl oživili a udělali z něj záporáka, pro mě neexistuje. André na té Mallorce umřel a na to se nesahá! To je prostě svatý! ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už bylo napsáno, tak nejvíce emotivní není ona scéna s harpunou, ale až závěrečná scéna, kdy Semir prochází centrálou za doprovodu "smutné znělky". Reinhard Scheuregger měl tu smůlu, že hlavní Kobří motivy: https://www.youtube.com/watch?v=oCp_lU6iwKA&ab_channel=AntonAlexanderWolf | https://www.youtube.com/watch?v=GzAP33BND-E&ab_channel=ReinhardScheuregger-Topic Složil už v pravěké době, a nikoliv dnes v době Netflixů, virálního šíření, sociálních sítích apod, kdy mu za takovouto podmanivou hudbu klečeli lidi u nohou. Andrého první smrt po letech nabrala úplně nové obrátky, kterě celkové vyznění dílu dost mění, ale při prvních shlédnutích tento díl zanechával nesmazatelné emoce u mnoha fanoušků. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série patřila mezi ty nejkvalitnější, i díky faktu, že se začalo točit více realistických scén. Spoiler: André Fux (Mark Keller) zmizel tímto dílem na dlouhý čás ze seriálu Kobra 11. Pro mě jediná opravdu kvalitní postava tohoto německého fenoménu! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama