Reklama

Reklama

13 Cameras

  • USA Slumlord (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár sa nasťahuje do nového domu, aby sa tu pred príchodom ich potomka na svet udomácnil. Z ich nového príbytku majú perfektný pocit, ktorý kazí len jeden detail. Tým je nechutný a mrzutý domovník, ktorý sa tvári, ako keby o dom vôbec nejavil záujem. V skutočnosti je však tento dom najdôležitejšou súčasťou jeho života a jeho nájomníkov sa snaží spoznať do najmenšieho detailu. Využíva však k tomu veľmi nezvyčajné metódy, ktoré mu pomáhajú naplniť jeho zvrátené túžby... (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Páreček pitomců k pohledání: Hloupá těhotná husa, jejíž nanervylezoucí hloupost je toho druhu, že si ji už po prvních několika větách přejete vidět vykuchanou na dně bazénu. Své životní poslání vrchovatě naplnila svou graviditou na kterou je enormně pyšná, kterou žije a o které neustále žvaní. Nic jiného v hlavě nemá. Její ocáskovitý manžílek poslušně vylepšuje hnízdečko pro budoucí mládě a zároveň ještě nepravděpodobně... ale to už bych spoileroval. Každopádně úchylný páchnoucí zpocený olezlý šmírák pan domácí s dementním výrazem a chůzí i skřeky lidoopa se mi v porovnání s těmihle dvěma odpornými kreaturami jevil jako vyložený sympaťák, bavil mě a držel jsem mu palce, aby svým nájemníkům pořádně zatopil. Už jen kvůli téhle libové figuře musím dát čtvrtou, takoví epesní magoři se hned tak nevidí ani ve filmu. Naprosto nevěrohodný scénář s absurdním koncem pak považuju ne za mínus ale naopak za plus, protože celý děj mi tak přišel ještě mnohem oddechovější a zábavnější. Nejlepší okamžik: Lekačka v padesáté minutě, kterou jsem si pouštěl několikrát za sebou a chlámal se u ní na celé kolo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Téma, které je vyčerpané, alespoň v podání tohoto filmu určitě. Domácí, který na kamery sleduje obyvatele v domě, který spravuje. Jsou zde hlavně lechtivé scény, ale přitom skoro nic neuvidíte. Je zde rodinné drama, prostě klasika. Co překvapí, to je závěr. Ten se mi i líbil, ale jinak je ten film i přes své téma celkem nudný. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady podprůměrných hororů. Voyerská hororová story s naprosto jednoduchým příběhem. Kdo by čekal gore efekty, tak tady jste na špatné adrese. Nebýt pana domácího (u kterýho je hned z prvního záběru jasný, že to bude pořádnej pošuk ) asi by tenhle film nestál ani za řeč. Kamera je sice celkem obstojná, zvuk taky celkem ušel, ale chybí mi tam naprostá absence krve, téměř nulová atmosféra a primitivní a nudící děj. Jediný co se V. Zarcoff(ovi) povedlo 100% byl výběr záporáka. A to je málo na to abych dal 3 hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár sa nasťahuje do nového domu, aby sa tu pred príchodom ich potomka na svet udomácnil. Z ich nového príbytku majú perfektný pocit, ktorý kazí len jeden detail. Tým je nechutný a mrzutý domovník, ktorý sa tvári, ako keby o dom vôbec nejavil záujem. V skutočnosti je však tento dom najdôležitejšou súčasťou jeho života a jeho nájomníkov sa snaží spoznať do najmenšieho detailu. Využíva k tomu však velmi nezvyčajné metódy, ktoré mu pomáhajú naplniť jeho zvrátené túžby. - Zo začiatku mi pripadal 13 Cameras ako horor, ktorý nedokáže ponúknuť nič nové a tak som myslel, že ma velmi nepobaví. Postupne sa to však velmi kvalitne rozbehlo a mal som z toho na konci parádny pocit. Napätie funguje perfektne, čo má na svedomí hlavne postava totálne nechutného domovníka, ktorého zápach dokážete cítiť aj cez obrazovku. Táto postava je dokonale zahraná a perverznosti v jeho podaní sú velmi uveritelné. Ostatné postavy zahrali svoje úlohy taktiež uveritelne, takže som s hereckými výkonmi spokojný. Romantická zápletka a problémy vo vzťahoch fungujú prekvapivo velmi dobre, čo sa u hororu často nestáva a táto zložka ma väčšinu skôr otravuje. Pridanie tehotenstva sa v poslednej dobe vyskytuje u hororov pravidelne, lenže v 13 Cameras malo tehotentvo konečne nejakú hlbšiu myšlienku. V 13 Cameras sa tvorcovia s kamerou naozaj vyhrali a všetka práca s technikou sa mi páčila. Napriek občasnému použitiu Found Footage prvkov bolo všetko prehladné. V neposlednom rade musím pochváliť intenzívnu hudbu, ktorá pomáhala budovať napätie a sedela mi úplne výborne. Presne kvôli takýmto prekvapeniam som velmi rád, že nepozerám žiadne trailery a horory pozerám bez akýchkolvek informácií, pretože potom by som sa zrejme zaradil medzi miestnych dementov, ktorí pozerajú každý trailer a čítajú každú zahraničnú recenziu a potom tu vyplakávajú, aký to bol slabý horor a dávajú slabé hodnotenia. ()

Reklama

Reklama