Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tréninku v místním klubu karate je André zničehonic atakován chlapcem jménem Olaf. Přesto, že se policista brání jen zlehka, Olaf na místě umírá. Komisař Kindermann podává na Andrého žalobu pro ublížení na zdraví. To zároveň znamená zbavení služby u dálniční policie. Semir odmítá uvěřit, že by André někoho bezdůvodně zabil a rozhodne se celé věci přijít na kloub. Přítel z lékařských kruhů mu potvrdí, že Olaf zemřel na předávkování neznámou látkou. Dopingový prostředek mu byl podán Ungerem, který se vrátil z vězení a nyní přišel, aby se Andrému pomstil za své zatčení. André zatím netuší, že stejná látka, která při přetížení organizmu vede k srdečnímu infarktu, již koluje i v jeho těle. Prsty v tom má opět Unger. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z těch nej dílů seriálu. Jediné výtky bych měl k tomu, že si nemůžu pomoct, ale připadá mi, že tvůrci v základě okopčili obdobnou zápletku od o třídu lepších Profesionálů (byť při tom šli svou cestou). A taky mi přijde, že Unger při svém předchozím výstupu s brokovnicí byl sice dobrej psychouš, ale na několikanásobnou vraždu (a na umlácení Andrého) neměl. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární epizoda. Pro mě určitě jeden z nejlepších dílů zlaté éry Kobry 11. U "Loupeživého rytíře" jsem psal, že nejlepší díly seriálu jsou ty, které se neberou moc vážně, mají dobrou akci a správnou míru stupidity, takže se člověk u nich může královsky pobavit. To ale není tak úplně pravda. I ty vážné díly mohou být výborné, pokud jsou dobře napsané a napínavé. To pak člověk ani nepotřebuje, aby tu auta lítala vzduchem. A to je právě případ dílu "Uhoď", který je sakra napínavý. Atmosféra je pořádně hustá, zejména v závěru - i takto po letech je finálový souboj neuvěřitelně brutální. Některé prvky příběhu jsou možná trochu přehnané (superdroga vyvolávající nadměrnou agresivitu a zároveň způsobující infarkt), ale člověk to zkrátka musí brát s nadhledem a zbytečně nerýpat. Unger je výborný záporák. Je moc dobře, že jde o navrátilce, a ne o předtím neviděného padoucha (jako třeba v dílu "Pomsta je sladká"). Psychopata Ungera známe již z epizody Brokovnice, tudíž to celé dostává hlubší rozměr. Postavy jsou v tomto dílu skvěle napsané i zahrané. Ungera jsem již zmínil, ale vynikající je i Semir jako pravý přítel, který svého parťáka podrží za každou cenu, nebo šéfová, jež se touto epizodou navěky zařadila do kolonky sympaťáků (nevěřím, že by její předchůdkyně bába Lamprechtová své podřízené takhle podporovala). Ale hlavní star této epizody je samozřejmě Mark Keller, který tu podává pravděpodobně nejlepší herecký výkon za celé své působení v Kobře 11. Zatímco u minulého dílu jsem psal, že jde o dno 2. série, tady se naopak jedná o její vrchol. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama