Reklama

Reklama

Santorini, ostrov opředený legendami

(TV film)
  • Francie Santorin, aux sources de l'Atlantide (více)
Francie, 2013, 51 min

Obsahy(1)

Bohatá historie a živá současnost unikátního místa v Egejském moři. V Kykladském souostroví, které náleží Řecku, najdeme zcela ojedinělé místo, Santorini. Není to pouze ostrov, nýbrž obrovská sopka, v jejímž sousedství dokázali lidé žít celé věky. Její výbuch před 3 500 lety a následná vlna tsunami zaplavila okolní ostrovy a pohřbila mínójskou civilizaci. Tato antická tragédie je zřejmě základem mýtu o Atlantidě. Dnes je Santorini turisty hojně navštěvované místo, které proslulo nejen archeologickými památkami, ale i nádherným mořem, skvělým vínem a nepopsatelným západem slunce. Na ostrově se nachází i potápěčský klub, v jehož čele stojí muži, které dříve vedl slavný oceánograf Jacques-Yves Cousteau. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Jako milovník přírodopisných dokumentů musím říct,že tento dokument o jinak krásném ostrově Santorini patří k nejslabším,jaké jsem kdy viděl.Nebo spíše k nejnudnějším.Ostrov v podání tohoto dokumentu vypadá pochmurně,až nevábně.Podmořské záběry vypadají jakoby je točil Pepík z Hřenska na fotokameru zakoupenou ve stánku u silnice,což je vzhledem k faktu,že štáb navštívil podmořskou pamětní desku legendy Jacquese-Yvese-Cousteaua až ostudné.Jestli to snad měl být úmysl,tak jsem ho nepochopil..Dalším problémem je,že v dokumentu se řeší až příliš nezajímavých témat,blbostí.Předlouhé záběry na lidské tváře,odpudivě ponuré křesťanské náměty,atd.Spíš mi to celé přijde jako nějaký sociologický odvar o Řecké kultuře a historii,než přírodopisný dokument. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na ostrově jsem byl osobně. Zvlášť sledování v lednu je příjemně slunečné. tajná pláž jen pro místní hmmm. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry na tento řecký ostrov. Především jsou ohromující při západu slunce, jak je celý ostrov červený. Celý je tak nějak barevný: normální pláž, červená pláž, černá pláž vinou černého písku. Krásné jsou i ty bílé domy natírané vápnem s modrýma střechama. Tohle mají jen Řekové. A ta historie co se týče výbuchu sopky pře 3500 lety, to je samo sebou úchvatné. Takové druhé Pompeje. [50. hodnocení, 7. komentář, 67%] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama