Reklama

Reklama

Steve Jobs: Muž ve stroji

(festivalový název)
  • USA Steve Jobs: Man in the Machine
Trailer
USA, 2015, 120 min

Režie:

Alex Gibney

Scénář:

Alex Gibney

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Alex Gibney (vypravěč), Steve Jobs (a.z.), Ridley Scott (a.z.), Ted Koppel (a.z.), Dan Rather (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Kaneovsky ambivalentní portrét ikony společnosti Apple je jemnou diagnostikou hodnotového systému éry, ve které člověka a přístroj už nepojí pouhý utilitární vztah uživatele a nástroje, ale přímo emocionální pouto. Příběh naplňování vize Steva Jobse se nenese v oslavném duchu mýtických kontur amerického snu, naopak spíše nabádá k přehodnocení bezpodmínečné náklonnosti k člověku i produktu, jenž zosobňuje. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

godycz 

všechny recenze uživatele

jak takhke sleduji zivoty tech lidi co optavdu hybou svetem a je jedno zda to je techman or umelec nebo politik, nabyl jsem dojmu ze kazdy z nich je tak trochu bohem, trochu demagog a trochu zmrd. a kurva moc sebeobetovani a driny. dohro to dela fenomeny, genia a bohy. chybi mi to posledni... zasrany geny ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu dokument, který nepřináší o osobě Jobse v podstatě nic nového. Je zaměřeno na to, co se o něm všeobecně ví a jen sem tam na nějakou tu zajímavost, která není až tak v obecné známosti. Trochu je zdůrazněno, že byl kontroverzní osobností, což je dobře, ale zase to nějak zásadně důležité v dokumentu není. Pořád jde hlavně o ty úspěchy, u nichž stál. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Motto dokumentu - "Jak velký hajzl musíte být, aby jste měli úspěch?" "Ve tváři se mu značila temnota". "Neuměl to s lidmi, proto se stál součástí technologie." Těchto pár citátů vám naznačí, s kým tančíte. Hloubavý portrét o Jobsovi vás zavede do temných zákoutí lidské duše. Už jen slova, které jsem si poznačil charakterizující jeho osobnost...adopce - nenávist - víra - mnich - manipulace - sekta - maniak - lakomec - fanatik - sebevraždy - rakovina - extrémní vegetarián - smrt. Steve byl mesiáš zla (bez přehánění), co se snažil namluvit veřejnosti, že zakoupením jeho výrobků uděláte lepší svět (geniální bouda na zákazníka). Ten začal věřit, že obyčejná materiální věc je něco více, že se stane hodnotnějším člověkem...!!! Jeho pokřivené filozofické vidění světa se podařilo vtělit do Apple produktů. Čím více Jobs chřadl, tím více jeho firma rostla. On potažmo jablíčko měl (má) v sobě cosi smrtelně jedovatého. 82%. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další výstřední maniak, který hnul s techno dějinami země. Co se týče počítačů, jich už bylo více. Jobs především naučil lidi čumět do malých, přenosných věciček, kdekoliv a kdykoliv. "Nejsem sám, mám přece Iphone, že". Dokument nezaujatě popisuje tvůrcovu životní dráhu a zřejmý vývoj geniální, ale nevyrovnané osobnosti s duší, kterou zcela jistě zaprodal stroji. 85% ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Film přináší to, co Jobs předal světu. Není to snímek, který by chtěl šokovat výpravou do jeho osobního života (jako ostatní tohoto druhu). Je to pocta. Zmiňuje jen to podstatné. Jeho profesní život. Jeho úděl. Jeho budování "rodiny". Jeho souboj s lidmi, kteří by chtěli jeho dítěti ublížit. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama