Reklama

Reklama

Dej do toho všechno

(festivalový název)
  • Indie Dum Laga Ke Haisha (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Prem pracuje v rodinném obchodě, kde nahrává kazety. Rodina si přeje, aby se oženil a tou šťastnou má být Sandhya. Sandhya je při těle, ale je vzdělaná a rodina počítá s tím, že si dívka najde práci a tím budou i nějaké další peníze, protože na tom nejsou nejlépe. Prem se brání, ale nakonec vlivu rodiny podlehne a ožení se. Začátky jsou těžké a přestože se Sandhya snaží, nedaří se jí získat Premovo srdce. (andiek05)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na dohodnuté manželstvá, kto vie či zámerne zidealizovaný koniec mal zámer vniesť nejaké pozitívum do tejto stále bežnej praxe v Indii a vlať "dohodnutým" dvojiciam do žíl nádej. Ono v reáli to určite nie je ani takto ružové ako vo filme. Nefarebný a nehudobný film o realite, s milým prístupom a pohľadom na všednosť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film nesnesiteľný ako akákoľvek komédia z nášho dedinského prostredia. Alebo ešte lepšie. Niečo z čoho by mal Troška radosť. Značný odklon od pompézneho Bollywoodu a film idúci priamou líniou jednoduchého štýlu. Obmedzenosť priestoru, kontrola vtipov, predtlak tradícií so všetkým čo k tomu patrí. Či už pozitívne, alebo negatívne. Taký Cudzí obed bol podstatne lyrickejší. Ale ústredne duo je oproti všetkým tým veciam čo mi lezú na nervy strašne pozitívne a preto sa podarilo režisérovi rýchle stotožnenie s divákom. Oni jediný totiž pôsobia v celej plejáde postavičiek normálne. Finálny tanec je aj pekne nasnímaný. A hoci je hlavná hrdinka pri tele, má veľmi milú tvár. V zásade spokojnosť, ale nepadám z toho na zadok. Svoje svetlé momenty to má, ale taká tá indická hodnotová epika sa tentoraz nekoná. Znesiteľný priemer. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Normální lidi s chybami i klady řeší normální problémy spojené s chudobou a dohodnutým manželstvím. Moc normální se mi to ale nezdálo, vidět to takhle v praxi, že ti dva se jednou sejdou s rodinami, prohodí pár slov a pak je svatba a o svatební noci by na to měli hned vlítnout... Právě tomuto problému se film věnuje a přes jisté zidealizování, tak bych řekla, že dost věrohodně. Nová rodina nejdřív maže nevěstě med kolem pusy, ale už druhý den po svatbě ji začnou pomlouvat a komandovat. Chtějí vzdělanou holku, aby jim vydělávala peníze, ale pak jim začne vadit, když projeví svou inteligenci. ____ Zamindrákovaný mladý muž a poněkud svéhlavá dívka s nadváhou do manželství vpadnou rovnýma nohama a je to pro ně katastrofa, protože ani jeden neví, jak si počínat. Navíc mají hned za zadkem dotěrnou rodinu. Berou se, aniž by se znali a jejich přístup se v průběhu filmu zajímavě projeví, protože je obrácený proti tomu, jak to bývá běžnější. Její láska je spíš podnícená mužským způsobem - ten kluk se jí prostě líbil. Jeho je zase ženského charakteru - začne se mu líbit, jaká je ta holka povahou. ____ Když v závěru běží manželský překážkový běh, je to shrnutí párového soužití - bez spolupráce se nikam nedostanou. On se stará, ona mu podá pomocnou ruku a podrží ho. MÓDNÍ OKÉNKO: Na hromadné svatbě - dost nechutný rituál sám o sobě, ale beru, že pro nemajetné je to úspora - nosí nevěsty neskutečně hnusný outfit. To je jak z výprodeje vietnamské tržnice. Šaty vypadají jak rudý hadr z dederonu pošitý vánočními řetězy. _____ Na okraj - Bhumi by na Miss Indie nebodovala, ale pro ty, kteří mají rádi baculky, může být velmi atraktivní - si myslím. SHRNUTÍ: Odmítané věci ti jednou mohou začít připadat přitažlivě. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1995, nikoliv, jak je uvedeno v obsahu rok 1990. To samozřejmě není vůbec podstatné, ale útok cédéček určitě nezačal celosvětově válcovat kazety v roce 1990. Již po pár shlédnutých minutách jasně víte, jak to celé bude probíhat a závěr vám vše jen potvrdí. Ayushmann Khurrana byl v roli neprůbojného slabocha dobrý, ale jeho postava mě moc nezaujala. Koneckonců se tam nenašela žádná postava, která by mě více oslovila a získala si mé sympatie. Občas to bylo vtipné, občas i smutné. Tak jsem jen sledoval příběh, ale i tak uznávám, že ten tušitelný konec se mi opravdu líbil a byl příjemný. V závěrečných titulcích je zakomponována moc hezká písnička. Naprosté klišé jako tanec, všude mnoho barev, pozitivní vyznění spolu s výbornou hudbou a zpěvem. Vskutku výborná tečka a jen škoda, že ve filmu nebylo podobných písní více. Přesně takové klišé mám úplně nejraději, plně si ho užívám a točím dokola. Rozhodně špatné to nebylo, nenudil jsem se, ale postrádal jsem tam jednoduše něco navíc. Myslím, že solidní trojhvězdu za pohodový průměr si to zaslouží zcela určitě. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama