Reklama

Reklama

Carte Blanche

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andrzej Chyra v roli Kacpra, učitele dějepisu, který postupně ztrácí zrak. Snímek Carte Blanche inspirovaný skutečnými událostmi představuje podmanivý portrét člověka, který skrývá svůj handicap, aby nepřišel o práci. (Kino na hranici)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (9)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U polských příběhů podle pravdy jsem už hodně opatrnej. Většinou jsou to totiž takový náměty, že divák nepřestává chápat. Jak kdyby nejtěžší lidské příběhy, zároveň ale plné naděje, vznikaly právě tam. Přitom všem musí být jasné, že to tak není, jen Poláci s tím prostě umí tak nějak nejlíp pracovat napříč celou Evropou a ne jinak je to v případě filmu Carte Blanche. Krásný, lidský film o sympaťákovi ze sympaťáků největším a o jeho postupným ztrácení zraku. Mně se to líbilo. Některé momenty bych možná vynechal, ale po lidské stránce neskutečně dojemný film a Andrzej Chyra je prostě kámoš od pohledu. Kór, když nás s ním film představuje v momentě, kdy polským dětem poměrně věcně vysvětluje, co se u nás dělo během pražské defenestrace v roce 1618. Navíc mi tvůrci představili polské město Lublin a tak už vím, kam se příště v Polsku budu chtít jet podívat… ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se zlákat zajímavým námětem, ale dostalo se mi zcela průměrného zpracování, bez emocí, bez čehokoliv zapamatováníhodného. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Malo to potenciál, ale čím dlhšie to trvalo, tým viac to len prešľapovalo na mieste. Jeho osobná tragédia bola strašná, ale nemyslím si, že z toho vytrieskali patričné emócie. Osobne mám ale k takýmto ľuďom výhrady. Ohrozoval seba, ohrozoval ostatných a nechcel si to pripustiť. Záver super, keď to priznal a začalo sa na neho aj tak pozerať. Je kopa nevidomých, ktorí vykonávajú profesie, ale priznali si to, zmierili sa s tým a fungujú. Rozhodne ale jedna z tých lepších drám, ktorá ma aj zaujala a neotrávila. 3 z 5 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Učitel oblíbený u svých studentů, který nesmrdí korunou, na sobě začne pozorovat vážné zhoršení zraku. Nechce ale přijít o milovanou práci a je odhodlaný udržet si ji co nejdéle. Opravdový sympaťák v hlavní roli, vtipné i smutné momenty, moc pěkná hudba. Že se příběh inspiroval skutečným příběhem, je už jenom třešnička na dortu. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Obyčajný ľudský príbeh ktorý je v podstate tragický. Lenže poľská kinematografia vie s takouto témou nakladať bravúrne a preto učiteľ ktorý prichádza postupne o zrak tragédia až tak nebude. Film je natočený podľa skutočnej udalosti o učiteľovi ktorý svoje povolanie uprednostnil pred vlastným zdravím. A doslova mu raz šlo aj o život. Jeho silná vôľa proste chcela a pracovala na tom aby aj keď fakticky už slepý skúsil svoju triedu úspešne pripraviť na maturitu. Či a ako sa mu nakoniec podarí tak o tom je tento bravúrny citlivý film. 80% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama