Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (390)

R.A.D.A.R. 

všechny recenze uživatele

Hodně velký bizár. Člověk na to jde jako na prvoplánovou řachandu, ale zdání klame. Většina vtipných věcí byla v traileru a film samotný až tak vtipný není. Je to docela škoda, protože zápletka skýtá slušný komediální potenciál. Místo toho člověk dostane scény, u kterých snad autoři museli být na houbičkách. Minimálně jako netradiční absurdistán to ale obstojí. Poučení: Catherine Deneuve svede v 70 letech klidně i gorilu :-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu čekal, že to bude lepší, než mi to nakonec přišlo (ona už samotná skutečnost, že jsem film viděl v totálně vyprodaném kině Aero, v člověku určitá očekávání navodí, žeano - bůhví, co všechny ty lidi vytáhlo do kina zrovna na tento film, který měl nulovou kampaň vyjma toho, že běžel letos ve Varech...). Nakonec jsem měl dojem, že trailer obsahuje z filmu skoro to nejlepší, a samotný film je už jenom jeho natažením do délky, kterou jsem osobně shledal celkem nepříjemně úmornou - ten film nemá ani dvě hodiny, ale osobně jsem měl místy pocit, že se konce snad nedočkám. Abych jen nehanil - rozjezd je neobyčejně povedený a celkově nemám problém napsat, že je to velmi pěkný film, v němž je několik skutečně kouzelných a divácky velice vstřícných momentů. Vyloženě okouzlen jsem byl hereckou představitelkou role Ey (Pili Groyne), skvělou kamerou, nápaditým humorem, soundtrackem a krásným závěrem, ale přes to všechno jsem se stejně nemohl ubránit jistému zklamání - ten film mě v podstatě neobyčejně nudil, a z ubíjejícího čekání na závěrečné titulky mě pouze občas vysvobodily některé scény, které se mi ale pro změnu líbily strašně moc. Takže ve výsledku asi takový hodně rozporuplný dojem - nápadů má ten film na rozdávání a spousta lidí se do toho filmu jistě zamiluje, ale osobně jsem asi už viděl příliš mnoho filmů, abych mohl tento přijmout zcela nekriticky. Za mě velmi opatrné 4 hvězdy. Mimochodem vidět na velkém plátně zestárlou a ztloustlou Catherine Deneuve se pro mě rovnalo dost nepříjemnému zážitku - pro člověka, který ji choval dlouho v oblibě kvůli jejím rolím z 60. a 70. let, je docela šok vidět ji najednou o desítky let starší. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Hned jak jsem tu tento film objevil, tak mě na něm zaujal jeho námět, ale zároveň jsem ho dlouho odkládal, protože jsem čekal, že v tom bude nějaký háček. A vskutku, moje intuice se potvrdila a zklamání se dostavilo, protože jsem čekal, že to bude koukatelné aspoň za tři. Tak ani to ne a kromě nápadu není co vyzdvihnout. Příběh se smrskl na nijak zvlášť související epizodky, které spojuje jen infantilní božská dcerka, která se samolibě snaží poznat svět a podle 6 náhodných lidí vytvořit Nové zákony, aby se pomstila taťkovi !?! Humor je samoúčelný a i když se tam najde pár skvělých vtipků, tak zbytek je bez šťávy. Herecky je to taky hodně nevýrazné, ale to hlavně díky scénáři, protože vlastně není co hrát. Zkusím odradit další, co jsou na rozpacích, ale myslím, že je to zbytečné ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš pro divácké a kýčovité, ale zase je to vyváženo hezkými absurditami a několika málo výtečnými fóry (u mě vede skákající Nick). Celé je to obestřeno základní tendenční ideou, že být Bůh žena, je nám všem líp, to mě na tom trochu štvalo, přestože je to spíše podprahové sdělení, jinak je to zpracováno krásně a zábavně a řek bych, že modrá barva kvalitě filmu teda rozhodně neodpovídá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další francouzská jednohubka, která se inspiruje Amélií z Montmartru, ale přitom se stále drží tak trošku zkrátka. Vše ostatní vynahrazuje nápad, který si normální smýšlející osoba nikdy nemůže vymyslet. A pak už jenom stačí Benoît Poelvoorde, aby dokonal zbytek a je tu rázem zaděláno o nejzajímavější a nejoriginálnější francouzskou komedii současnosti. Osobně musím říct, že Benoît se mi za sérii filmů utvrdil, že je jedním z nejlepších evropských herců současnosti. Škoda jen, že tady ta jeho postava je spíš zlá, nežli vtipná. Každopádně i tak film samotný rozhodně stojí za shlédnutí. Tenhle Zbrusu Nový zákon dokáže nejednou překvapit a svým světem doslova i učarovat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama