Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že právě pro takovéto snímky mám velkou slabost a jsem k nim většinou při výsledném hodnocení i velmi shovívavý a tolerantní, vždyť kolik takovýchto vážně ulítlých splatter thrashů vůbec je, nicméně Turbo Kid už bohužel překročil ten můj práh snesitelnosti až příliš a v případě této podívané zas až tak hodný už nedokážu být. Tvůrci se zde totiž až příliš odvázali co se sebezesměšnování týče, čímž má tedy na mysli především to, že většina postav se tu chovalo jako opravdu totální dementi, a zároveň se sem snažili procpat i co nejvíce humoru, který ovšem též působil tak akorát na úrovni čtvrté pomocné, kdy samozřejmě nechci filmu vyčítat, že to celé působilo extrémně přehnaně a až absurdně, to je totiž vlastně i podstatou těchto podívaných, ale i to všechno musí mít své hranice, a zde to prostě na mě bylo už až moc hloupý. Co se jinak ale efektů týče, ty už pro daný subžánr splňovali očekávaná kritéria, tedy velké množství šíleně přehnaných, explicitních a superlaciných gore masakrů, které dokázaly pobavit a chvílemi i nechaly zavzpomínat na prvopočátky kariéry Petra Jacksona, k jehož tvorbě si to ale ani náhodou nečichlo. Co se pak obsazení týče, většinou šlo o sympatické a výrazné herce, ale opakuji, ty jejich postavy se chovali tak vymatlaně, že se to fakt nedalo jen tak přejít. A zápletka je pecka sama o sobě, tu nelze vůbec řešit, nicméně co musím zmínit, aby jedinými dopravními prostředky všech postav byly jen jízdní kola, a navíc když se to odehrává kdesi v pustině, to je tedy taky nápad za milion, s tím se fakt divák jen tak někde neshledá. Já bych zkrátka chtěl dát této podívané opravdu co nejvyšší hodnocení, neboť za každý takovýto úlet jsem nesmírně rád, ale prostě tentokrát ta míra tuposti je tu už fakt přes čáru a hodnotit to vysoko jen kvůli hektolitrům podivně zabarvené stříkající krve na všechny strany ze všech možných částí těl, se mi také nechce. Turbo Kid je zkrátka underground jen pro cílové publikum, které ví, co ho bude očekávat, a i pak je to především o tolerantnosti jednotlivého diváka, zda to veškeré dění zde kousne, či ne. Já to ale tentokrát bohužel nedal, na mě to bylo prostě blbý už až moc. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Když začaly úvodní titulky, měl jsem pocit, že jsem si omylem pustil prvního Trona. 80´ music naprosto famózní, turbo kluk byl pohodovej a jestli se EvilPhoEniXovi zdála Laurence jako tlama, tak mě se teda hafo líbila. Děj přímočarej a jednoduchej, jak se od takovýho filmu očekává a ve výsledku je z toho bezva splatter. Záporák Zeus byl se svou bandou krutopřísnej a Indiana Jones pořádnej hard core týpek. Bavilo mě to. 75% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Až po přečtení dárkrobýkovo komentáře mi dochází, že jsem se měl asi o trošku více soustředit, místo všech těch hovadin, co jsem u ´filmu páchal. Sice teď vlastním perfektně depilované nozdry, kůži na patách hladší, než Hálovo pleška a spermie srovnané podle velikosti, pramálo však vím o všech těch kulturních odkazech, co se v turbo krávovině objevily. Maně si však vybavuji, že jsem se jednou pousmál a dvakrát nostalgicky vzpomněl na své béemixko, na kterém jsem tak frajersky smykoval. Tak. Podobně nicneříkající komentář by si zajisté zasloužil nějak zvýraznit, aby mezi ostatními vysloveně čněl. Jak jinak toho dosáhnout, než jej zakončit řadou fešných hvězdček? Tedy cenzuro maluj - pitoma, plantážník, česneková hlava, herbicidní xycht a Čvančarojc posraná celulitická noha! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle má vypadat nadšenecká pocta všem těm osmdesátkovým akčním sci-fi, který dneska vypadaj über uhozeně, ale stejně na ně nedáme dopustit. Turbo Kid si nic nezadá s Mad Maxem, jen je to všechno takový víc vyhajpovaný, jestli jel Max na nějakých tvrdých drogách, Turbo Kid si vystačí se starou dobrou extází B-) Do toho perfektní old school soundtrack, skvělej Aaron Jeffery jako bad-ass, co to tam kosí, i když mu právě uříznou hnátu, pohodovej Turbo Kid a samozřejmě Apple... kurde, ta Laurence Leboeuf je totálně k sežrání. A já už teď najisto vím, že Novozélanďané jsou spolu s Australany největší filmoví sympaťáci ever. A to jsem se ještě nezmínil o záporácích, mňamózním gore... ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak často bývá, kouzlo kraťasu, ze kterýho nadsázka a nadšení přímo stříkalo, nedokázala tahle parta kámošů přenést do svýho prvního celovečeráku. Celkově se to prostě moc nepovedlo, exteriéry i interiéry byly vyloženě trapný a potěšila snad jen trocha tvůrčí hravosti co zůstala, bionička a zlověstnej úsměv béčkový legendy Ironsidea. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně odehrávat v pouštním prostředí, což štábu zkomplikovalo deštivé počasí. Kvůli těmto komplikacím byla lokace změněna a do filmu byl zakomponován „kyselý déšt“. (Tomas_TM)
  • Film byl natočen v Kanadě u měst Quebec a Montreal. (Tomas_TM)
  • Vo filme si môžeme všimnúť viacero špeciálnych efektov plných odtrhnutých hláv či končatín, vypadnutých vnútorností či hektolitrov striekajúcej krvi. Ak sú niekomu tieto efekty veľmi povedomé, nemýli sa. Podobné efekty sme mohli vidieť v populárnej krátkometrážnej paródii na akčné horory Le bagman - Profession: Meurtrier (2004). V oboch filmoch sa o réžiu a scenár postarali François Simard a súrodenci Yoann-Karl WhissellAnouk Whissell, ktorí majú na svedomí aj špeciálne efekty. (AxelWers)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama