Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kung Fury + Kick Ass + Šílený Max: Zběsilá cesta + poctivá osmdesátková stylizace se vším, co k tomu patří + krev, střeva, mozky, usekané ruce a nohy; a mě jenom mrzí, že tu bylo až moc děje a ne tolik píčovin, protože to by jinak bylo bez přemýšlení na plnou palbu. Bizár jako svině, ale excelentní. 90% ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Rozkošné postapo-splatter-retro-sci-fi vytvořené s velkou láskou k žánru, od fanoušků pro fanoušky. Absurdně brutální kreace, které se jen tak někde nevidí, prosakují do scénáře poslepovaného z těch neklišovitějších béček. Tvůrci v tom ovšem umějí výborně chodit a nějaké příběhová zákruta může diváka klidně i překvapit. Audiovizuál je na jednu stranu poplatný klasickým zapomenutým VHS klenotům z 80. na stranu druhou dokáže být (díky použitým filtrům a barvám) osobitý a nápaditý. Michael Ironside je boží a Laurence Leboeuf podivně znepokojivě přitažlivá. Parádní 4*. ____________p.p.č.: Tématicky podobný snímek Kung Fury zde sklízí takové ovace a tenhle kousek tu má jen 64%? ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle má vypadat nadšenecká pocta všem těm osmdesátkovým akčním sci-fi, který dneska vypadaj über uhozeně, ale stejně na ně nedáme dopustit. Turbo Kid si nic nezadá s Mad Maxem, jen je to všechno takový víc vyhajpovaný, jestli jel Max na nějakých tvrdých drogách, Turbo Kid si vystačí se starou dobrou extází B-) Do toho perfektní old school soundtrack, skvělej Aaron Jeffery jako bad-ass, co to tam kosí, i když mu právě uříznou hnátu, pohodovej Turbo Kid a samozřejmě Apple... kurde, ta Laurence Leboeuf je totálně k sežrání. A já už teď najisto vím, že Novozélanďané jsou spolu s Australany největší filmoví sympaťáci ever. A to jsem se ještě nezmínil o záporácích, mňamózním gore... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové postapo, které jakoby vypadlo z italských filmů 80.let, ovšem s hudbou 90.let (což je logické, páč se to odehrává v roce1997) a rozkošným gore odkazuje na kopici filmů - Horal, Indiana Jones, Conan, Terminátor, Běžící muž, Velké nesnáze v Malé Číně, Blade Runner a další a další. Comicsy, blesky, kostým z Power Rangers a boj o vodu jako v řadě podobných futuristických filmů. Tohle je ovšem parodie, švanda a kečupová taškařice. Kdopak by si při navíjení střev nevzpomněl na Statečné srdce nebo Celu? A málokdo si jistě nevybaví, když létají kusy těl vzduchem, splatterové počiny P.Jacksona. Zkrátka je to ptákovina za dvě hvězdy, ale všechny ty odkazy, připomínky a mohutné vodotrysky rudé to nakonec vyhnaly na čtyři. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak často bývá, kouzlo kraťasu, ze kterýho nadsázka a nadšení přímo stříkalo, nedokázala tahle parta kámošů přenést do svýho prvního celovečeráku. Celkově se to prostě moc nepovedlo, exteriéry i interiéry byly vyloženě trapný a potěšila snad jen trocha tvůrčí hravosti co zůstala, bionička a zlověstnej úsměv béčkový legendy Ironsidea. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen v Kanadě u měst Quebec a Montreal. (Tomas_TM)
  • Film se měl původně odehrávat v pouštním prostředí, což štábu zkomplikovalo deštivé počasí. Kvůli těmto komplikacím byla lokace změněna a do filmu byl zakomponován „kyselý déšt“. (Tomas_TM)
  • Většinu soundtracku ve filmu tvoří méně známý hudební žánr synthwave – moderní elektronická hudba snažící se zachytit retro atmosféru osmdesátých let. (Zackk)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama