Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi hodně sedlo, k dobré zábavě přispělo i to, že jsem nevěděl, co přesně od filmu čekat. Název vyvolával asociaci se spy kids a ze začátku jsem měl trošku obavy, aby to nebyla taková neškodná záležitost pro celou rodinu. Ty ale naštěstí rychle vzaly za své. A chvílemi jsem si i říkal, že když už ne krve, tak alespoň těch střev mohlo být o něco méně:-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Návrat k osmdesátkovým postapo, který mi vůbec nesedl. Do určité míry se jedná o variaci na Šíleného Maxe, jen se tu místo ve vytuněných kárách prohánějí klaďáci i záporáci na kolech. To by mi ani nevadilo, ale co mi lezlo na nervy byla ta přepálená absurdita a barevnost, která se do postapokalyptického světa vůbec nehodila. A v tomto případě se mi nelíbilo ani zachovávání pravidel béčkového braku, ačkoliv na nich to bylo, kromě jiného, postavené. Chápu, že si film své fanoušky určitě najde, ale mě absolutně minul. 15% ()

Reklama

Axis 

všechny recenze uživatele

Fragmenty z filmu jsem už viděl v pár výročních sestřizích, že jsem se musel na vlastní oči přesvědčit co vede autory mashupů k jeho použítí. Sice nejde o žádnou velkou bombu, ale o velmi hravé, za pár šušní natočené, fandovské postapo ovlivněné 80's feelingem. Hrdinové se prohánějí na BMXkových kolech za zvuků parádní hudby skupiny Le Matos, na sobě vláčej kostýmy ze starejch dílů Šílenýho Maxe, do toho sem tam zableksne pár jednoduchých digi efektů, všichni herci vesele přehrávaj a nadšení pro věc z nich cáká až do vašeho obýváku. 7,5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Teenagerský milovník komiksů v postapokalyptické pustině roku 1997, v níž všichni, i ti největší drsňáci, jezdí na kolech (BMX)? To bude dozajista děsná volovina. Takyže byla, ovšem se zvyšovanou kadencí sprostých slov a srandovně explicitního krvavého gore (přímo splatterové tryskající fontány!) jsem tak nějak pochopil zacílení i všudypřítomný vtip, nadsázku a záměr. Přestože realizační braková lacinost a bezradnost zejména protahované akce mi zabránila nechat se dostatečně unést. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zabavna retro poloamaterska volovina. Jednu hviezdicku davam za famozny osemdesiatkovy soundtrack, druhu za zabavne postavy ci uz sympatickeho hlavneho hrdinu, jeho strelenu kamaratku, ktora je tak divna, zeby som ju najradsej ojebal alebo prehravajuceho zaporaka ktoreho hra Ironside. A tretiu davam za v ramci poloamaterskeho filmu slusny vizual. Hlavne s gore efektami si celkom vyhrali. Ale aj to stavenisko ci co to bolo a opustene budovy pouzili celkom funkcne. Nie je to ziadna megapecka. Vtipov tam mohlo byt viac ale ako taka pohodova retro postapo jednohubka to je velmi slusne a fanusikom osemdesiakovej popkultury to rozhodne odporucam. 6/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Většinu soundtracku ve filmu tvoří méně známý hudební žánr synthwave – moderní elektronická hudba snažící se zachytit retro atmosféru osmdesátých let. (Zackk)
  • Film se měl původně odehrávat v pouštním prostředí, což štábu zkomplikovalo deštivé počasí. Kvůli těmto komplikacím byla lokace změněna a do filmu byl zakomponován „kyselý déšt“. (Tomas_TM)
  • Film byl natočen v Kanadě u měst Quebec a Montreal. (Tomas_TM)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama