Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Talentovaný boxer a playboy Joe Pendleton má před sebou jen pár hodin do střetnutí s favorizovaným soupeřem, na kterého se dlouho tvrdě připravoval. Na místo zápasu letí vlastním letadlem, při cestě však tragicky havaruje. Když se po katastrofě probudí, s hořkostí zjistí, že sice "žije", ale jeho tělo bylo už spáleno v krematoriu. Vlastně došlo k jakési zásadní chybě, kterou způsobil jeden nový a příliš horlivý zaměstnanec Nebe. Podle Knihy osudů má však Joe zemřít až za padesát let, a tak přijímá od tajemného pana Jordana možnost, aby žil dál v jiném právě "uvolněném" těle. Je těžké se s něčím podobným vůbec smířit. Tím jiným nešťastníkem je právě zavražděný milionář a finančník Bruce Farnsworth. Joe po svém "přestěhování" do jeho těla může okamžitě nabídnout pomoc ženě, která jej neodolatelně okouzlila... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

antober 

všechny recenze uživatele

(3.5 hviezdičky) Triviálna filmová rozprávka pre dospelých -- prívrženci viery v prevteľovanie si možno zanadávajú -- ale natočená s absolútnou eleganciou stelesnenou v pánu Jordanovi (Claude Rains), ktorý sprevádza nebožtíkov po ich smrti. Boxer Joe zahynie vlastne omylom -- dozvieme sa, že mal zomrieť prirodzenou smrťou až o 50 rokov -- a pán Jordan to musí riešiť. Práve romantická zápletka, ktorá vháňa až slzy do očí pri záverečnej scéne s Robertom Montgomerym a Evelyn Keyes, je asi najpôsobivejšou stránkou diela. Aj tak je však zvláštne, že práve tento film obral Občana Kanea o viacerých Oscarov za rok 1941. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Scénář a zase scénář - no vlastně je to ještě vylepšeno galerií skvostných herců, kteří všichni dohromady bavili, baví a budou bavit, aniž by se museli jakkoli stydět před svými následovníky, kteří se v jejich stopách na zem vrátili už v mnoha podobách, situacích i s mnoha nejrůznějšími cíly. Tento originál ale zůstane ne-li nepřekonán, tedy nepokořen a neodsunut. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Dojemné a kouzelné, ale od doby svého vzniku natočeno mnohokrát mnohem vtipněji. 65% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle krásný film jen potvrzuje starou pravdu, že remake jen vyjímečně dosahuje kvalit originálu. Výborný scénář se dočkal dalších dvou variací. Já viděl první "Down to Earth" s Chrisem Rockem, který byl ovšem natočen jako poslední. Následoval výborný "Heaven Can Wait" s Warenem Beattym no a dnes konečně černobílý originál, který je dle mého jasně nejlepší. Návrat "omylem" zemřelého v cizích tělech je tu i přes stáří filmu více než 60 let zpracován nejlepší formou. Klasika. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 2 : Námět, Scénář + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Robert Montgomery, Herec VR - James Gleason, Kamera ČB ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Robert Montgomery (Joe Pendleton) bol na filmovanie zapožičaný zo štúdia MGM. (Michal74)
  • Film bol nakrútený podľa hry "Heaven Can Wait" od Harryho Segalla. (Michal74)
  • Časť filmu sa nakrúcala na Providencia Ranch v Universal City v Kalifornii. (Michal74)

Reklama

Reklama