Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších černých komedií, co znám ! Samozřejmě musíte film brát trochu s nadsázkou a hlavně u něho vypnout mozek. Ben a Drew se k sobě opravdu skvělé hodí a role jsem jim naprosto věřil. Drew je strašně moc krásná a perfektní herečka. Z té babizny šel opravdu strach a závěrečná pointa je vtipná a šokující. Nechápu proč byl film propadák, myslím, že se Dannymu film povedl. Dokonce se mi tento film možná líbí více, než Válka Roseových. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojice se přestěhuje do krásného dvojpodlažního domu, v jehož horním patře na doživotním výměnku žije zatraceně vitální stařenka. Ta manžele svým vlezlým chováním tak ničí, že oba začnou uvažovat o její vraždě a dokonce si najmou nájemného zabijáka. Já se u této černé komedie bavil, tedy chvílemi, protože scénář je dost nevyvážený a režii si vzal na starost Danny DeVito, který se v tomto žánru pohybuje jako ryba ve vodě. Dočkáme se velmi překvapivé závěrečné pointy, která je celkem logickým vyústěním stařenčina protivného chování vůči novým nájemníkům. Eileen Essell v roli otravné stařenky navíc vydatně přehrávala podstatně slavnější herecké kolegy Stillera a Barrymoreovou. 70% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve dnech, kdy přijdete totálně vyšťavení z práce a doma vás naštve každá maličkost, není nic lepšího než sebou plácnout k televizi a sledovat Bena s Drew, jak se snaží zbavit té nejnesnesitelnější báby na světě. Až na pár větších nechutností, které si mohli tvůrci odpustit, jsem se královsky bavila. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Humor Dannyho DeVita zůstal tradičně hodně černý. K tomu přibylo i pár fekálnějších gagů, které nemusí nutně každému sedět, i když mně osobně rozesmály (třeba blicí scéna s čištěním odpadu). Je to měkčí než Válka Roseových, ale pořád dost drsné. Půl bodu navíc za skvělý odkaz na Jakubův žebřík ve scéně chytání chřipky v metru. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)

Reklama

Reklama