Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sumerský démon, který je nadán mocí zničit vše živé, byl právě propuštěn. Boj se zlem začíná... Za války v Perském zálivu, hluboko v poušti za iráckými liniemi, pokračuje tým amerických archeologů ve vykopávkách starověkého města. Šéf archeologů dr. Aaron Lichtmann objeví sarkofág s tajemným nápisem, varujícím před jeho otevřením. Nikdo netuší, že v něm je uvězněn sumerský démon Tel-Al, který je nadán mocí zničit vše živé. Seržant amerického námořnictva John Kross (Mario Van Peebles), který je vyslán do pouště, však zjistí, že sarkofág byl přesto otevřen. V nastalém zmatku archeologova žena porodí syna, kterého unese tajemná žena Selena, a Kross se probudí až po několika dnech v místní nemocnici. Po dvanácti letech, jako člen policie v Los Angeles, se Kross snaží odhalit zdroj nové zničující drogy zvané Chaos. Při pátrání se znovu setkává se Selenou a ta mu sdělí, že právě on byl vybrán jako strážce Davida - chlapce, který jediný dokáže zničit Tel-Al. Boj se zlem začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film. Ambientní hudba se snaží navodit náladu, ale kameraman a herci jí to kazí, seč mohou. Výprava, střih a režie ještě více podtrhují bezmocnost vytvořit sugestivnější atmosféru. Dramatické a klíčové scény jsou natočeny buďto strašně ploše, nezáživně a hlavně nedramaticky, nebo se divákovi ani neřekne, oč jde. Třeba hned v úvodu - vidíme nějaké nějspíše arabské dělníky a vojáky vyhrabávat nějaké artefakty, je tu jeden běloch a jeho těhotná žena, která z udělání zrovna rodí, a na kopci naproti dva vojáci místo značkují kvůli bombardování. A my nevíme - co v tom táboře vykopávají, jestli je to vědecká expedice, a jestli soukromá, kdo to platí, proč tam propáníčka je těhotná baba, a není někde doma v porodnici, proč ti dva značkují tábor a proč ten má být vybombardován - nic. A to je úvodních 11 minut, kdy má být divák uveden do děje. Že se to pak opět zvrhne na hru na zlého ducha a hodného poldy ve stylu Anděla smrti, to už jsou jen takové laciné vykrádačky, jakými béčkvé filmy trpí, to by ani nevadilo. Ale že tam postavy pobíhají po plátně, a nikdo - natož ony - netuší proč, to je o hodně horší. A hlavně - film z roku 2001 a vypadá, jak béčko z pozdních osmdesátek? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trapná slátanina. Průběh jakžtakž jde, ale konec působí dojmem, že to tvůrci ani nechtěli dotočit a tak tam srčili cosi, co divák nepochopí a zmateně odejde od TV - což měl udělat ještě před tím, než se na to začal vůbec dívat! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem daleko horší filmy, ale co mělo tohle znamenat? Akční film s prvky hororu, které do sebe absolutně nezapadají a drhne to jako hodinový strojek zasypaný pískem! Hlava se odloučila od paty a pan režisér by se měl zamyslet, zda nespáchat dobrovolně sebevraždu! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama