Reklama

Reklama

Vražedná místa: Království kostí

(TV film)
  • Velká Británie Murder Rooms: The Kingdom of Bones

Obsahy(1)

Není mumie jako mumie. Každá v sobě, pochopitelně, skrývá tajemství, leč to, které vydá údajná mumie egyptské princezny, slavnostně a veřejně odhalovaná v muzeu města Southsea, je naprosto šokující. A když se do toho všeho ještě zaplete jistý kanadský milionář, hodlající sice muzeu věnovat nezanedbatelný finanční dar, leč podezřelý svými podivínskými zálibami a neméně podivnými sbírkami, je to pro oba naše doktory výzva, které neodolají. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra je parádní. Angličani prostě vědí, jak originálně vraždit. Na rozdíl od Fotografova křesla mě tato epizoda bavila k mému překvapení mnohem víc, kvalitativně srovnatelné se zbytkem. Zábavná epizoda, ve které hraje Warvick Davies a Doyle boxuje, kde se řeší archeologický nález, který přeroste v něco mnohem většího a krásně se zamotá, kde se ocitne jedno moc pěkné sídlo a kde houstne atmosféra každou vteřinou a příbběh graduje až dograduje. Vražedná místa jsou skutečně jedinečný detektivní cyklus (což vám při sledování dřív nebo později dojde) a já začínám litovat toho, že to nemá víc dílů. Jedno z nejlepších zpracování Sherlocka Holmese bez Sherlocka Holmese. 85%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A znovu se nám vyměnil režisér. Království kostí reflektuje tehdejší archeologickou tradici Anglie. Oběma hrdinům jde tentokrát skutečně o život a nechybí tedy napětí a drama. K mumiím se připlete ještě cirkus a je z toho opět docela zajímavý díl ovšem nebýt toho, že se Doyle zase málem zamiloval do nesprávné dívčiny a já pachatele tentokrát odhalil dříve než hrdinové, což se mi nikdy nestává. ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade dávam čisto subjektívne nižšie hodnotenie, pretože preferujem poctivé anglické vraždy pred sprisahaniami a konšpiráciami. Ale stále vysoká úroveň série, som zvedavá, čo prinesie záverečný diel. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět, jak se v anglické detektivce bez kopanců v ději dostanete od archeologické záhady až k jistému tajnému sdružení, máte možnost... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Doyle by měl ověřit rčení a začít chodit do kasina. Nepoučen z předchozích nezdarů zase toká, perlí v konverzaci a na vyžádání měří tepovou frekvenci přes poprsí, jenže při jeho štěstí v lásce musí vědět, že od jeho zapálených lejtek chytne maximálně šňůra od dynamitu.. Vyšetřování v prostředí historických artefaktů, keltských rituálů, cirkusáků a zvěřinců se tentokrát vymyká standardům, protože se jedná o mezinárodní terorismus. Pachatelé jsou buď dopadeni, nebo dopadnou na podlahu a Arthurovi nejspíš začíná vrtat hlavou, jestli mu po všech těch nezdarech na poli heterosexuálních vztahů není nejlépe v přítomnosti svého staršího kolegy. Ostatně, jeho dva románoví hrdinové k tomu dle některých teorií také měli sklony.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama