Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejak se mi nechce verit tomu zaveru! Ocekavala bych uplne opacny, a bylo by to tak asi dle klasickych koncu v poradku. Taky nejak nerozumim potrebe Matthewa, protoze oscara uz ma, tak proc se stylizovat zrovna do tehle rovin (Blaznovo zlato, kdyz uz zlato, mu sluselo podstatne vice). Presto, tolik nechutenstvi k chlapovi ve mne dokazal na platne vyvolat malokdo, takze je to asi v poradku. Tim opadly me romanticke idealy o nem. Snimek je to poucny, i kdyz klasicky sokujici a nekolikrat jsme neco takoveho uz videli, takze v konecnem dusledku to zapadne do prumeru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dobře zahraný a dobře natočený, ale toto téma mě moc neoslovilo. Nejzajímavější na celym filmu je asi to, že Matthew McConagněco se s přibývajícími roky dá považovat opravdu za Áčkovýho herce. Dřív jsem ho bral spíš jako herce druhý kategorie. A z Bryce Dallas Howard se s přibývajícími roky stala docela šťabajzna. Za mlada se mi teda moc nelíbila. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matt patří do kategorie herců, které prostě chci vidět na plátně. Spoléhám na to, že on sám si vybere kvalitní scénář a má mou plnou důvěru a vrací mě to vynikajícím zážitkem z jeho herectví. Kdyby se z Oscara nestala záležitost pro uspokojování černé menšiny, Matt by byl minimálně v nominace, protože opět předvedl 100% sžití se s postavou, opět po dobu natáčení zrušil Matta a přeměnil se v Kennyho a předvádí dokonale vybroušený herecký výkon. Edgar Ramírez hraje jednu z nejsympatičtějších rolí ve své kariéře a charismá z něj srší do všech světových stran. Samotný příběh vyžaduje trošku větši pozornost v některých "obchodních" částech by mohl být vyprávěn lehčeji a srozumitelněji, ale celý příběh je na tolik zajímavý a poutavý, že spapáš každou minutu, kterou Stephen uvařil. Tohle je absolutní čistokrevná filmařina, která má daleko k tomu co se dneska valí do multikin, ale v mých očích je to zkrátka Gold a poslední tři sekundy pohladily u srdce jako už dlouho nic, je krásný, že v tomhle světě ještě existují takovýhle hodnoty. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Muž mnoha tváří (a jednoho hlasu), Matthew McConaughey nemůže utáhnout všechny filmy sám...a to ani za zlaté prase! Další výlev dle skutečnosti, u kterého se snažil držet pozornost co to šlo, jelikož je dooost roztahaný a vláčný. 40% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama