Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"CADILLAC IS PUSSY MAGNET!" -------- Pekný backstage pohľad nie len na samotné udalosti Bre-X Mineral Corporation, ale aj ťažbu zlata ako takú. Krásne prostredie Indonézie sa zmixovalo s nie tak celkom pekným McConaugheyim (skloňovanie ...). Filmu po hodine dochádza šťava, kedy sa to znova rozbehne až s odhalením škandálu. Celkovo je rozprávanie príbehu nezáživné, unavujúce a réžia väčšinu času spí. Dokopy nič prevratné, ale na druhej strane ani nič katastrofálne. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejak se mi nechce verit tomu zaveru! Ocekavala bych uplne opacny, a bylo by to tak asi dle klasickych koncu v poradku. Taky nejak nerozumim potrebe Matthewa, protoze oscara uz ma, tak proc se stylizovat zrovna do tehle rovin (Blaznovo zlato, kdyz uz zlato, mu sluselo podstatne vice). Presto, tolik nechutenstvi k chlapovi ve mne dokazal na platne vyvolat malokdo, takze je to asi v poradku. Tim opadly me romanticke idealy o nem. Snimek je to poucny, i kdyz klasicky sokujici a nekolikrat jsme neco takoveho uz videli, takze v konecnem dusledku to zapadne do prumeru. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcem sa vyjadrovať k téme, ktorá iba potvrdzuje hamižnosť veľkých finančných zvierat ( tu by som vymenoval pár animálnych druhov hodiacich sa, ale nechcem urážať ich pôvod a nevinnosť ), rozkradnúť ,potopiť, zakopať, zničiť ( a všetky obdobné synonymá obsahujúce podobné znenie ), ostatných, čo i len trošku sa snažiacich jedincov vo vlastnej ( milionárskej ) kariére. Výborné herecké výkony, niekoľko nezabudnuteľných scén a posolstvo, ktoré nepohlo nikým vtedy, ani po 30tich rokoch, a nepohne zrejme ani po nasledujúcich 300. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vůbec netušil, jak vlastně funguje celý ten byznys kolem prospektorů a těžařů. Takže mě v tomto indonéském zlatém dole ledacos překvapovalo. Škoda jen, že film nemá nějakou kladnou postavu, protože by se mi pak lépe sledoval. Koukat dvě hodiny na permanentně nalitého chlapa mě prostě moc nebaví, ale jinak dobré (70%). ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama